Dupa ce contractul de privatizare a societatii Daewoo Automobile Craiova a fost semnat, iar lucrurile ar fi trebuit sa mearga spre bine, au inceput sa apara  probleme neprevazute. Mai exact, exista posibilitatea ca statul roman sa primeasca mai
Dupa ce contractul de privatizare a societatii Daewoo Automobile Craiova a fost semnat, iar lucrurile ar fi trebuit sa mearga spre bine, au inceput sa apara probleme neprevazute. Mai exact, exista posibilitatea ca statul roman sa primeasca mai putini bani din vanzarea uzinei, din cauza ca terenurile aflate sub fabrica de automobile au fost revendicate.

Ford a platit 57 milioane de euro pentru actiunile Daewoo Craiova. Acest pret includea si aproximativ 100 hectare de teren. Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe contract ca au si inceput sa apara problemele. Terenurile de sub Daewoo Craiova au fost revendicate de fostii proprietari, iar statul roman va fi, probabil, nevoit sa plateasca pe langa datoria de 700 de milioane de euro, pe care s-a angajat sa o achite in locul producatorului roman de automobile, si despagubirile in contul acestor pamanturi. De mentionat este ca Automobile Craiova a pierdut deja un proces impotriva unei persoane fizice care a revendicat 10.000 de metri patrati. Revendicatorii isi vor terenurile, iar producatorul american, care a cumparat 109 hectare, nu este dispus sa piarda nici o bu cata de pamant. Astfel ca statul roman ar putea fi obligat sa rascumpere terenurile la pretul cerut de cei care revendica pamanturile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.