Fortele aeriene americane au infiintat un comandament special menit sa combata atacurile care vizeaza retelele informatice sau sistemele de comunicatie digitala.

Statele Unite sunt tot mai preocupate de riscul sporit pe care il prezinta at
Fortele aeriene americane au infiintat un comandament special menit sa combata atacurile care vizeaza retelele informatice sau sistemele de comunicatie digitala.

Statele Unite sunt tot mai preocupate de riscul sporit pe care il prezinta atacurile informatice, Pentagonul a recunoscut ca a fost tinta unor tentative de atacuri informatice provenind din "mai multe tari". Potrivit presei, hackerii chinezi sunt cei care au lansat in iunie o operatiune de piratare a sistemului informatic care deserveste cabinetul secretarului american al Apararii, Robert Gates.

Noul comandament, infiintat la baza aeriana de la Barksdale din statul Louisiana, va fi inlocuit intr-un an de zile cu un prim comandament permament din cadrul fortelor aeriene americane, a carui activitate va fi dedicata in intregime operatiunilor de piraterie informatica.

Aceastra structura "va instrui si va echipa militari din cadrul fortelor aeriene pentru a derula operatiuni in spatiul cibernetic, suplinindu-le pe cele aeriene si spatiale", a declarat generalului Charles Ickes.

Hackerii vor avea ca scop exploatarea lacunele de securitate a retelelor informatice pentru a deturna informatii, extinde virusi sau saturararea acestor retele printr-un flux puternic de date.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.