CE BEM, CE MANCAM  
Analizand eticheta produsului, specialistul nostru a ajuns la concluzia ca poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, chiar si celor mai plinuti.


Specialitatea de branza proaspata de
CE BEM, CE MANCAM  
Analizand eticheta produsului, specialistul nostru a ajuns la concluzia ca poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, chiar si celor mai plinuti.


Specialitatea de branza proaspata degresata cu cocos 180 G Delhaize are in compozitie, dupa cum vedem pe eticheta: "branza proaspata slaba, lapte degresat, smantana, zahar (8,4%), nuca de cocos (5%), lapte praf degresat, agenti de ingrosare: amidon modificat din cartofi E 1420, faina de guar E 412, gelatina, arome, fermenti lactici". Valorile nutritive medii pentru 100 g produs: energie kcal/kj 109/460, proteine 5,2 g, lipide 3,8 g, carbohidrati 13,5 g, sodiu< 0,1 g, fibre alimentare 0 g.  


ANALIZA. Despre acest sortiment de branzeturi, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca este o specialitate din branza proaspata, cu un profil nutritional relativ echilibrat, continand insa o cantitate semnificativa de glucide cu index glicemic ridicat (zaharoza). Cu toate acestea, are o densitate energetica scazuta - 109 kcal/100 g.


CONCLUZII. Specialistul ne explica, dupa analiza ingredientelor de pe eticheta, ca produsul este recomandat copiilor, adolescentilor, adultilor, suferinzilor de boli renale, hepatice si celor care doresc sa isi pastreze o greutate corporala normala. Suferinzii de boli cardiovasculare si cei cu profil lipidic alteral o vor consuma cu moderatie. Diabeticii vor tine cont de aportul de glucide, 13,5 g/100 g. Persoanele cu intoleranta la lactoza vor testa o cantitate mica de produs pentru a vedea cum reactioneaza organismul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.