Cei patru romani dati drept "disparuti" de Consulatul Romaniei la Sevilla au fost gasiti  de autoritatile spaniole in regiunea Andaluzia.

Consulul Romaniei la Sevilla, Monica Stirbu, a vorbit marti despre o importanta investigatie care sa duca la gasirea romanilor disparuti. Cotidianul spaniol ABC anuntase insa inainte cu o zi ca jurnalistii sai s-au intalnit cu cei patru "disparuti", care le-au spus ca nu vor sa se intoarca in Romania, asa ca nu s-au mai dus la consulat, la Sevilla, sa ia autobuzul spre casa.
Cei patru romani faceau parte dintr-un grup de 31 de persoane care au fost duse in Spania de un alt roman, care s-a oferit sa le intermedieze angajarea ca sezonieri in agricultura.

Oamenii s-au plans ca au fost batuti si tinuti in conditii mizere, fara sa fie platiti pentru munca lor. Consulatul le-a pus la dispozitie un autobuz cu care s-au intors in tara.

In grupul care a intrat ieri in tara se afla si cel putin 20 de barbati din Mangalia. Cei mai multi au intre 16 si 46 de ani si provin din cartierul "Colonisti", din Mangalia, locuit in majoritate de romi. Oamenii sunt asteptati sa ajunga maine la Constanta. Directia de Investigatii Criminale va stabili daca reclamatiile facute sunt adevarate.