Oracle a lansat astazi in Romania Database 11g, ultima versiune a celei mai performante baze de date din lume. Softul este proiectat pentru a fi instalat pe orice tip de calculatoare, de la servere de mici dimensiuni pana la servere SMP si clustere "high-end". Database 11g administreaza toate datele, de la informatiile de business traditionale la informatii XML sau spatiale 3D.

"In Romania, cota de piata Oracle pentru sistemele de gestiune a bazelor de date a fost de 72,1% in 2005, conform raportului IDC. In lipsa datelor oficiale pentru 2006, se estimeaza un procent de doua treimi din piata sistemelor de gestiune a bazelor de date", a declarat Dan Garlasu, Technology Sales Director in cadrul Oracle Romania.

Distributia beneficiarilor de sisteme de gestiune pentru bazele de date are in Romania o repartizare relativ uniforma pe principalele sectoare de activitate. Domeniul serviciilor financiar-bancare a reprezentat aproximativ 30%, fiind urmat de serviciile publice cu 24%, sectorul de telecomunicatii cu aproximativ 20% si sectorul de utilitati cu 12%.