Un expriment militar siriano-iranian realizat in urma cu aproape doua luni s-a soldat cu moartea a zeci de ingineri si ofiteri din cele doua tari.

Potrivit publicatiei Jerusalem Post, experimentul a avut loc la data de 23 iulie, cand o ec
Un expriment militar siriano-iranian realizat in urma cu aproape doua luni s-a soldat cu moartea a zeci de ingineri si ofiteri din cele doua tari.

Potrivit publicatiei Jerusalem Post, experimentul a avut loc la data de 23 iulie, cand o echipa de experti din Iran si Siria a incercat sa monteze un focos chimic pe o racheta de tip Scud. Din motive necunoscute, a avut loc o explozie, misiunea a fost ratata si zeci de persoane aflate au murit din pricina agentilor chimici letali, inclusiv a gazului sarin, raspanditi in atmosfera.

Informatiile publicate de cotidianul israelian apar in contextul in care Siria critica SUA, acuzand raspandirea de informatii false privind o asa-zisa cooperare nucleara intre Siria si Coreea de Nord. Pe acest fond au intervenit si date despre un raid aerian pe care aviatia israeliana l-ar fi desfasurat in aceasta luna desupra teritoriului sirian. Postul de televiziune Sky News anunta azi ca in acel raid au fost distruse facilitati nucleare ale regimului de la Damasc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.