Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ar putea sa nu mai fie implicata in sistemul de plata a contributiilor la pensiile private. Astfel, Guvernul discuta posibilitatea ca platile sa fie efectuate direct de salariatii care contribuie la f
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ar putea sa nu mai fie implicata in sistemul de plata a contributiilor la pensiile private. Astfel, Guvernul discuta posibilitatea ca platile sa fie efectuate direct de salariatii care contribuie la fondurile de pensii administrate privat, potrivit Mediafax. Intrebat, ieri, daca dupa lansarea pilonului II de pensii vor aparea modificari legislative de organizare in sistem, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca exista in prezent, la nivelul Ministerului Muncii, doua proiecte legislative in lucru care sa completeze cadrul legislativ privind fondurile private de pensii. Una dintre prevederi este tocmai aceasta problema a eliminarii platii contributiilor de catre ANAF. Modificarile au fost impuse de discutiile cu reprezentantii bancilor care au fonduri de pensii private si cu cei ai Casei Nationale de Pensii, intalnire covocata de premier saptamana trecuta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.