Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a solicitat companiei Rosia Montana Gold Corporation acordul pentru desecretizarea documentelor care stau la baza proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana, a declarat pentru agentia NewsIn
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a solicitat companiei Rosia Montana Gold Corporation acordul pentru desecretizarea documentelor care stau la baza proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana, a declarat pentru agentia NewsIn presedintele ANRM, Bogdan Gabudeanu.

El i-a cerut presedintelui companiei canadiene Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), Alan Hill, sa discute despre posibilitatea de a se renunta la confidentialitate. "Deocamdata nu am primit nici un raspuns de la el", a spus Gabudeanu.

Saptamana trecuta, presedintele Camerei Deputatilor, Bodgan Olteanu, i-a cerut lui Gabudeanu desecretizarea documentelor oficiale ce stau la baza proiectului de exploatare miniera Rosia Montana, invocand interesul legitim al opiniei publice si al mass-media fata de acest dosar.

Olteanu a anuntat atunci ca o comisie parlamentara va investiga contractele incheiate de stat cu RMGC pentru dezvoltarea proiectului de exploatare. Tot saptamana trecuta, ministrul Mediului a decis oprirea procedurii de evaluare a proiectului Rosia Montana, intrucat ultimul certificat de urbanism prezentat de investitor, emis in luna iulie, este suspendat in baza unei prevederi a Legii contenciosului administrativ.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.