In razboiul dintre DNA si ministrul justitiei, departamentul are un singur aliat care se dovedeste cu adevarat dispus sa miste un deget: Traian Basescu. Sigur ca, din luna mai incoace, au venit cateva declaratii mai tunatoare ale PD si cateva miorla
In razboiul dintre DNA si ministrul justitiei, departamentul are un singur aliat care se dovedeste cu adevarat dispus sa miste un deget: Traian Basescu. Sigur ca, din luna mai incoace, au venit cateva declaratii mai tunatoare ale PD si cateva miorlaituri dinspre PLD menite sa dea o conotatie politica controlului de fond declansat la DNA, dar ele nu inseamna nimic.

Este clar ca DNA a aruncat in joc toate diversiunile de care este capabil, dar avea nevoie de inca o autoritate publica pentru a-l sustine in demers. Practic, portita prin care Daniel Morar si adjunctii sai isi inchipuie ca pot scapa de concluziile CSM, care spune ca sunt incompetenti, este aceea de a induce publicului ideea ca demiterea lor este ceruta de oamenii pe care ii cerceteaza. Stirea aruncata pe 9 septembrie, printr-un intermediar, conform careia DNA face verificari preliminare legate de Tudor Chiuariu, nu a avut efectul dorit, asa ca procurorii au apelat la un aliat. El nu putea fi atras in lupta simplist. DNA avea nevoie de avizul unui tert asupra emblemei de corupt ce urmeaza a-i fi pusa lui Chiuariu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.