Pomponio si-a triplat capacitatea de sortare prin achizitionarea companiei Investim din Simeria, devenind astfel proprietarul uneia dintre cele mai mari statii de sortare din tara, informeaza Mediafax."Am achizitionat compania Investim pentru a satis
Pomponio si-a triplat capacitatea de sortare prin achizitionarea companiei Investim din Simeria, devenind astfel proprietarul uneia dintre cele mai mari statii de sortare din tara, informeaza Mediafax."Am achizitionat compania Investim pentru a satisface cererea in crestere de pe piata si pentru a putea extinde zona de distributie a materialelor de constructii", a declarat presedintele companiei Pomponio, Luca Anversa.In 2008, oficialii companiei estimeaza o investitie de peste 3 milioane RON la statia din Simeria in proiecte privind protectia mediului, automatizarea statiei si imbunatatirea serviciilor pentru clienti. Cele mai importante proiecte de investitii in domeniul protectiei mediului inconjurator sunt pentru reducerea emisiilor de praf si dezvoltarea activitatilor de co-procesare a deseurilor."Dupa finalizarea investitiilor, estimam o crestere a productivitatii de aproximativ 20% si alinierea indicatorilor de protectie a mediului la cele actuale ale grupului. Recent, grupul Pomponio a obtinut certificatul ISO 14001 pentru sistemele de management de mediu. Cresterea productivitatii nu va reprezenta insa reducerea numarului de angajati, ci, dimpotriva, intentionam cresterea numarului acestora", a mai spus Luca Anversa.In prezent, compania Pomponio poate furniza betoane si prefabricate din beton pe o raza de 200 de km prin punctele de lucru pe care le detine in Cluj, Alba, Sebes si Simeria. In primele 6 luni ale anului 2007, compania Pomponio din Alba-Iulia a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 150%, pana la aproximativ 38 mil. RON in comparatie cu perioada similara a anului trecut. De asemenea, profitul in primele 6 luni ale anului 2007 a inregistrat o crestere semnificativa, ajungand la 5,6 milioane RON. Compania Pomponio a fost infiintata in anul 2000 si are o structura definita pe mai multe departamente: productia de betoane si prefabricate de beton, constructii industriale si imobiliare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.