Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat ieri ca desi a existat o plangere penala impotriva sa solutionata cu NUP, el nu este urmatorul nume greu pe lista DNA. "Nu am cunostinta de niciun dosar la DNA la adresa mea", a anuntat Videanu.Va prezentam integral comunicatul de presa primit de la Adriean Videanu

PRIMaRIA MUNICIPIULUI BUCURESTI
COMUNICAT DE PRESa


In urma unor informatii trunchiate lansate in mass-media, cu privire la dosarele pe care Primarul General al Municipiului Bucuresti le-ar avea la DNA, facem urmatoarele precizari:

1.    Primarul General Adriean Videanu a primit, la data de 6 august a.c., o comunicare oficiala din partea DNA, prin care se infirma solutia de incepere a urmaririi penale in urma unei plangeri penale inaintate de SC Ruxandra Trading SRL.

2.    Plangerea penala a societatii avea ca obiect un pretins prejudiciu de 3,7 milioane euro, cauzat de un act administrativ al Primariei Municipiului Bucuresti, prin care a fost demolata o cladire a SC Ruxandra Trading, construita fara autorizatie, pe un teren proprietate a Municipiului Bucuresti.

3.    Pe terenul respectiv, Primaria Municipiului Bucuresti urma sa construiasca Liceul Francez, prin contributia statului francez.

4.    Plangerea penala a vizat trei angajati ai Primariei Municipiului Bucuresti, anume arhitectul sef, directorul Directiei Juridice si directorul Directiei Inspectie, cercetarea extinzandu-se ulterior la Primarul general. Toti cei patru au primit aceeasi solutie de neincepere a urmaririi.

5.    Cu exceptia acestuia, Primarul General nu are cunostinta de nici un alt dosar al DNA la adresa sa.

19 septembrie 2007
Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media