FMI, in Romania O delegatie a Fondului Monetar International (FMI) se va afla in Romania, in perioada 26 septembrie - 2 octombrie, pentru consultari cu autoritatile de la Bucuresti, a anuntat, ieri, institutia financiara. Reprezentantii Fondului vor evalua evolutiile macroeconomice ale Romaniei si vor discuta bugetul pentru anul viitor. Ultima vizita in Romania a expertilor FMI a avut loc in perioada 21 februarie-7 martie. (Dana Banzea) Pensiile private, platite direct de catre asigurati Guvernul studiaza posibilitatea ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa nu mai fie implicata in sistemul de plata a contributiilor la pensiile private, astfel incat platile sa fie efectuate direct de persoanele care contribuie la fondurile de pensii administrate privat. Fondurile de pensii obligatorii administrate privat vor fi finantate cu o parte a sumelor platite de angajati in contul contributiilor de pensii. Introducerea fondurilor de pensii administrate privat consta in transferul a 2% din contributia salariatului la asigurarile sociale, de 9,5% din salariul brut. (Mediafax) Oriflame vrea o fabrica in Romania Compania suedeza Oriflame ar putea construi o fabrica de produse cosmetice in Romania, decizia privind realizarea proiectului urmand sa fie luata in urmatoarele sase luni. "Ne batem pentru fabrica cu Ungaria, Ucraina si Cehia. Principalele criterii in luarea deciziei vor fi pretul terenului, costul cu forta de munca, stabilitatea legislativa, precum si rapiditatea cu care se obtin autorizatiile de constructie. Fabrica va produce si va exporta in statele Uniunii Europene", a declarat, directorul general al Oriflame Romania, Monica Tatoiu. (Mediafax)

Aeroportul din Craiova, in vizorul britanicilor Oameni de afaceri din Marea Britanie sunt interesati sa investeasca in dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International de la Craiova, dupa ce Ford a semnat contractul de cumparare a fabricii producatoare de automobile. "Cred ca acum Craiova este o zona foarte importanta pentru dezvoltarea tarii. Faptul ca Ford a venit aici este un semn ca orasul are sanse mari de dezvoltare pozitiva in viitor", a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett. (Mediafax)

Iantu, primul client al Bancpost Fond de Pensii Societatea Bancpost Fond de Pensii s-a lansat oficial la inceputul acestei saptamani. Cu acest prilej, primul contract de aderare la aceasta companie a fost semnat de catre Virgil Iantu, cunoscuta vedeta de televiziune.