Cainele se poate dresa atat acasa, cat si intr-o locatie speciala, respectiv o pensiune canina. Dresajul poate dura pana la sase luni, in functie de rasa si varsta animalului. Programul de dresaj cuprinde patru etape: - motivarea cainelui, care, mom
Cainele se poate dresa atat acasa, cat si intr-o locatie speciala, respectiv o pensiune canina. Dresajul poate dura pana la sase luni, in functie de rasa si varsta animalului. Programul de dresaj cuprinde patru etape: - motivarea cainelui, care, momit cu o bucatica de carne, va executa usor comanda primita; - invatarea exercitiilor. Atunci cand cainele se obisnuieste cu ele, va executa comenzile de placere; - corectarea greselilor din exercitii; - verificarea reflexelor. Metodele de dresaj pot fi cu recompensa (bucatele de carne), zgarda, jucarii sau laude. Trebuie sa tineti seama de cateva reguli esentiale pentru ca animalul sa-si pastreze echilibrul: - nu il mangaiati fara sa merite; - nu-l hraniti din mana in afara programului de lucru; - in situatia in care executa rapid si corect comenzile poate fi mangaiat cel mult cinci secunde; - toti membrii familiei trebuie sa se comporte la fel cu animalul.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.