Grupul financiar olandez ING va cumpara o participatie de 5,1% in cadrul ING Life Insurance Korea, divizia de asigurari din Coreea de Sud, de la institutia locala de creditare Kookmin Bank, pentru 194 de miliarde de woni (208,7 milioane de dolari), t
Grupul financiar olandez ING va cumpara o participatie de 5,1% in cadrul ING Life Insurance Korea, divizia de asigurari din Coreea de Sud, de la institutia locala de creditare Kookmin Bank, pentru 194 de miliarde de woni (208,7 milioane de dolari), transmite Reuters, citat de Mediafax.Tranzactia a fost anticipata de piete, dupa ce autoritatile de reglementare au solicitat Kookmin sa isi reduca detinerea la ING Life Insurance Korea sub 15%, pana la finele anului 2007. Autoritatile au cerut acest lucru ca urmare a tranzactiei prin care grupul sud-coreean a cumparat jumatate din actiunile unei alte firme locale de asigurari, KB Life. Pretul de achizitie depaseste cu 50% nivelul estimat anterior de Kookmin in raportul financiar semestrial. Kookmin a cumparat, in anul 1999, 20% din actiunile diviziei de asigurari ING din Coreea de Sud, a patra mare companie de asigurari de viata la nivel national. Grupul coreean va ramane in continuare al doilea mare actionar al companiei de asigurari, cu o participatie de 14,9%, in timp ce ING va controla diferenta de 85,1% din actiuni. Achizitia a fost anuntata inaintea realizarii unei infuzii comune de capital de 400 de milioane de euro programate de ING si Kookmin la ING Life, intr-o perioada in care companiile de asigurari de viata din Coreea de Sud isi maresc capitalul pentru a sustine expansiunea afacerilor.ING Group se afla pe piata romaneasca prin grupul financiar ING Bank Romania si ofera produse si servicii pentru o larga paleta de clienti: corporatii, institutii si persoane fizice. Banca detine 24 de sucursale bancare pentru companii si peste 120 de unitati pentru persoane fizice in toata tara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.