PUNCTUL PE EI
Hagi trebuie sa plece de la Steaua. Ne aflam in fata unui divort iminent. Devine tot mai evident faptul ca Gigi Becali s-a grabit atunci cand l-a ofertat pe Gica Hagi. La fel de evident este si faptul ca Gica Hagi s-a grabit atunci
PUNCTUL PE EI
Hagi trebuie sa plece de la Steaua. Ne aflam in fata unui divort iminent. Devine tot mai evident faptul ca Gigi Becali s-a grabit atunci cand l-a ofertat pe Gica Hagi. La fel de evident este si faptul ca Gica Hagi s-a grabit atunci cand a acceptat oferta. Chiar si atitudinea noastra, a celor care s-au bucurat la venirea capitanului in Ghencea, se dovedeste a fi fost o mare neghiobie. Ceea ce se anunta un mariaj fericit a devenit convietuire imposibila. Nici macar eventualele succese ale echipei nu vor mai putea aduce impacarea. Steaua este prea naravasa pentru a suporta capriciile unui jocheu fara experienta.


Hagi trebuie sa plece de la Steaua. Cat mai curand posibil! Cu fiecare zi care trece criza se adanceste periculos, dezamagirea prezentului riscand sa devina marea dezamagire a viitorului apropiat. Orice amanare a deciziei va aduce cu sine pierderi incalculabile. Pe de o parte, Hagi isi va trece in cont prejudicii ireparabile in planul imaginii. Pe de alta parte, reculul echipei poate compromite definitiv obiectivele pe care stelistii si le-au propus in acest sezon.


Hagi trebuie sa plece de la Steaua. Dar cine va rupe pisica-n doua? Prin comportamentul sau, Gigi Becali i-a transmis lui Gica Hagi un mesaj cum nu se poate mai clar. Patronul si-a umilit pur si simplu angajatul, incercand sa forteze o demisie. Dar finul Becali se opreste, deocamdata, aici. Nu-si asuma responsabilitatea de a-l demite pe nasul Hagi. Unii cred ca Becali ar prefera demisia pentru a se deroba de obligatiile contractuale. Nici vorba! Becali nu este un zgarcit. Il cred capabil sa plateasca la greu doar pentru a iesi din impasul familial. Dar Hagi nu rezoneaza la intentiile patronului. Nici el nu-si ia responsabilitatea demisiei. La un moment dat incerca sa-si motiveze incapatanarea de a ramane pe post prin apararea unor principii. Vorbea despre solidaritatea de breasla, despre conditia antrenorului in fotbalul romanesc. Dar omul care suporta umilinta pana la degradare nu mai poate ajuta pe nimeni, nu mai poate fi nici aparator al unor principii.


Hagi trebuie sa plece de la Steaua. Pentru binele sau si pentru binele echipei. As prefera sa-l stiu demisionar pe Hagi si nu impovarat de o demitere umilitoare, la care oricum se va ajunge in final. As prefera sa-l stiu cat mai curand demisionar, pentru ca intinderea coardei presupune acumularea de noi tensiuni, presupune deteriorarea relatiilor interumane. As prefera sa-l stiu demisionar pe Hagi, deoarece ii voi ramane mereu recunoscator pentru marile bucurii pe care mi le-a produs marele fotbalist.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.