Presedintele PSD, Mircea Geoana, a infirmat speculatiile cu privire la o intrare a PSD la guvernare alaturi de PNL, considerandu-le "o intoxicare grosolana" si a precizat ca in acest moment nu exista niciun fel de discutie pe aceasta tema cu liberali
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a infirmat speculatiile cu privire la o intrare a PSD la guvernare alaturi de PNL, considerandu-le "o intoxicare grosolana" si a precizat ca in acest moment nu exista niciun fel de discutie pe aceasta tema cu liberalii.

Liderul PSD Mircea Geoana a tinut sa infirme, miercuri, inainte de inceperea sedintei Comitetului Executiv, zvonurile aparute in mass-media cu privire la "ministri PSD care sa intre in Guvernul PNL".    
"Vreau sa infirm foarte categoric aceste discutii. Este o intoxicare grosolana, nu este nicio dicutie de acest gen cu PNL-ul, in momentul de fata", a spus Geoana. Presedintele PSD a precizat ca intalnirea unei parti a conducerii centrale la hotelul Confort a reprezentat o parte a discutiei care va fi o continuata in cadru formal, oficial".

Intrebat de ce a durat atat de mult aceasta reuniune informala, Geoana a spus: "Pentru ca am luat masa impreuna, si, ca la orice masa intre colegi, se mai si discuta".

Mircea Geoana a declarat, referitor la intalnirea cu presedintele Traian Basescu de marti seara, ca a fost o "prima discutie cu seful statului".
"A fost o prima discutie cu presedintele Traian Basescu. Evident, momentul politic actual implica discutii intre toate partile implicate si interesate, in eventualitatea in care motiunea va trece, evident, presedintele va avea un rol in desemnarea noului Guvern", a precizat Geoana.

Liderul PSD a mai aratat ca a fost vorba despre o "discutie care era fireasca" si si-a exprimat convingerea ca aceasta discutie "va continua intr-un cadru oficial, in zilele urmatoare".

La randul sau, intrebat daca PSD poate intra la guvernare cu PD, vicepresedintele PSD Victor Ponta le-a raspuns jurnalistilor: "Haideti, fiti seriosi!".
SI vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat ca informatiile despre presupusa sa numire ca ministru intr-un ipotetic guvern PSD-PD sunt intoxicari. Diaconescu a negat informatiile vehiculate in ultimele zile despre pretinse negocieri pentru formarea unui Guvern PSD-PD, in care el ar urmat sa ocupe unul din cele sase ministere detinute de social-democrati.

Vicepresedintele PSD a catalogat drept "intoxicari" aceste zvonuri, el precizand ca nu a purtat nicio discutie legata de numirea sa ca ministru, si cu atat mai putin o intelegere politica in acest sens.


" N-A IESIT CU BASESCU". Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, miercuri, inaintea Comitetului Executiv al PSD, ca social-democratii nu au avut nicio intelegere cu presedintele Traian Basescu si ca, din discutiile cu seful statului, "nu a iesit nimic".

Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a negat zvonurile potrivit carora PSD ar putea intra la guvernare cu PD. Intrebat daca PSD s-a inteles cu presedintele Traian Basescu, Hrebenciuc a raspuns sec: "Nu am avut niciun fel de intelegere. Nu a iesit nimic din discutii". Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, referindu-se la informatiile vehiculate de mass-media potrivit carora liderului PSD Mircea Geoana ar fi primit din partea sa asigurari de sprijin ca doar Romania are sprijinul sau si a precizat ca astfel de intalniri sunt "firesti".

"Am vazut abordari ca «presedintele a recunoscut», ca si cum as fi fost supus unui interogatoriu. Acestea sunt intalniri firesti", a spus Basescu. Intrebat cum comenteaza informatiile conform carora i-ar fi promis sprijin lui Mircea Geoana, Traian Basescu a raspuns: "Doar Romania are sprijinul meu". Presedintele Traian Basescu confirmase anterior ca s-a intalnit marti cu presedintele PSD, Mircea Geoana, dar nu a precizat ce a discutat cu acesta. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a dezvaluit, marti spre miercuri noaptea, dupa o intalnire cu vicepresedintii partidului la Casa Doina, ca a avut in cursul zilei de marti o intalnire cu presedintele Traian Basescu. La randul sau, presedintele PD, Emil Boc, a anuntat, miercuri, ca liderii democrati au avut, inclusiv marti, o intalnire cu presedintele Traian Basescu, precizand ca acestia nu au participat la discutia sefului statului cu presedintele PSD, Mircea Geoana.


Motiunea, depusa cel mai probabil luniPresedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, la inceputul sedintei Comitetului Executiv al partidului, ca liderii social-democrati vor trebui sa ia o decizie cu privire la introducerea motiunii de cenzura, nu doar sa adopte o declaratie in acest sens. Liderul social-democrat a spus ca membrii CEx trebuie sa ia o decizie cu privire la oportunitatea si data introducerii motiunii de cenzura. Membrii Comitetului Executiv al PSD vor trebui sa aprobe textul motiunii de cenzura, finalizat si aprobat deja, de principiu, de catre Biroul Permanent al partidului. De asemenea, ei vor trebui sa stabileasca si data introducerii acesteia in Parlaement, data care depinde de strangerea semnaturilor necesare, ziua de luni fiind probabila in acest sens.
 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.