Cei doi oficiali vor fi judecati de Comisia de Disciplina pentru jignirile aduse reciproc.

Fotbalistul Mugurel Bolohan a fost suspendat si amendat dupa ce a declarat uitindu-se la tribuna ca „bine va face Ganea", in timp ce presedintele Poli Timisoara nu a fost deranjat nici macar cu o citatie pentru declaratia sa referitoare la inimile si limbile unor oficiali ai FRF. La nivel declarativ, civilizarea fotbalului prin sanctiuni functioneaza ireprosabil. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a anuntat ca declaratiile jignitoare facute de Marian Iancu si Adrian Porumboiu in cadrul unei emisiuni televizate vor fi analizate de conducerea federatiei, iar sanctiunile pot merge pina la depunctarea echipelor celor doi. „Eu nu am vazut ce au declarat cei doi, dar Dan Petrescu si Florin Halagian sint delegati sa urmareasca ce declaratii se fac prin emisiunile la care sint invitati conducatori ai cluburilor din Liga I. Probabil ei vor intocmi un raport pe care il vor inainta conducerii federatiei si in care vor preciza natura declaratiilor celor doi si noi le vom analiza", a spus Lupescu, desi persoanele care alcatuiesc „CNA-ul fotbalului" au un trecut care nu le recomanda pentru o astfel de misiune.

Presedintele CA al lui Poli Timisoara, Marian Iancu, si patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, s-au jignit reciproc luni seara in cadrul emisiunii ,,Fanatik Show’’. „Aveti un nume predestinat sa ingrasati porci, porcii de pe linga dumneavoastra. Faceti curat prin jur ca sa va pot respecta!", i-a spus Iancu lui Porumboiu, care a replicat: „Eu niciodata nu am avut de-a face cu gainarii, afaceri dubioase sau combinatii. Eu provin dintr-un mediu diferit de domnul Iancu. E un interlop, un hot dovedit, care sta mai mult prin puscarie". Ieri, Porumboiu a acuzat din nou Timisoara, declarind ca un oficial banatean s-a intilnit cu arbitrul Serea inainte de meciul cu UTA. „Foarte multi sint deranjati de faptul ca am fost arbitru si ca arbitreaza fosti colegi de-ai mei. Ce vor? Sa-i arbitreze fosti colegi de celula?", a completat Porumboiu, precizind ca sint cluburi care „cumpara arbitrii si jucatorii adversi pe bani grei".

Conform Regulamentului Disciplinar, persoana care aduce jigniri risca pina la sase luni de suspendare la prima abatere si pina la doi ani in caz de recidiva, in situatii grave clubul legat de respectiva persoana putind fi sanctionat cu scaderea a trei puncte in clasamentul din sezonul respectiv.