Producatorul de ulei vegetal Expur Urziceni va contracta credite de pana la 97,5 milioane dolari de la mai multe banci, pentru achizitia de seminte oleaginoase, si un imprumut de 11,6 milioane euro de la Alpha Bank, pentru constructia unei fabrici de
Producatorul de ulei vegetal Expur Urziceni va contracta credite de pana la 97,5 milioane dolari de la mai multe banci, pentru achizitia de seminte oleaginoase, si un imprumut de 11,6 milioane euro de la Alpha Bank, pentru constructia unei fabrici de biodiesel. Achizitia de seminte oleaginoase, folosite ca materie prima, va fi asigurata prin contractarea a patru imprumuturi, de la BRD Groupe Societe Generale - 27,5 milioane dolari, Raiffeisen Bank - 21 milioane dolari, Banca Anglo-Romana - maximum 14 milioane dolari, si Alpha Bank - cel mult 35 milioane dolari. Totodata, firma va imprumuta 11,6 milioane de euro de la Alpha Bank, pentru constructia unei fabrici de biodiesel. Proiectul fabricii a fost anuntat de companie la jumatatea anului trecut, valoarea investitiei fiind estimata la acea data la 20 milioane euro. Expur detine la Urziceni o fabrica specializata in procesarea boabelor de soia. Productia de ulei este valorificata in cea mai mare parte la export, in timp ce sroturile de soia sunt vandute pe piata interna la crescatorii de animale. Firma este detinuta de fondul de investitii Quispel Investments, inregistrat in Olanda. Principalii concurenti pe piata interna a uleiului sunt Bunge Romania, Argus Constanta, Cargill Romania, Ultex Ţandarei si Ulerom Vaslui.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.