DNA a cerut, ieri, presedintelui Traian Basescu sa avizeze inceperea urmaririi penale impotriva ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, si a fostului ministru al comunicatiilor Zsolt Nagy, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice.
DNA a cerut, ieri, presedintelui Traian Basescu sa avizeze inceperea urmaririi penale impotriva ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, si a fostului ministru al comunicatiilor Zsolt Nagy, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice. Solicitarea DNA vine a doua zi dupa ce ministrul Tudor Chiuariu a cerut CSM excluderea din magistratura a procurorului Doru Tulus si dupa ce a depus impotriva acestuia o plangere penala acuzandu-l de abuz in serviciu

Nota de fundamentare a fost avizata favorabil de ministrul justitiei, dar si de ministrul economiei, Varujan Vosganian, al carui nume nu se regaseste insa in cererea procurorilor anticoruptie adresata Cotroceniului. Pe de alta parte, DNA i-a cerut lui Basescu anchetarea unui membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii, recte Tudor Chiuariu, ai carui inspectori au gasit grave nereguli in activitatea procurorilor anticoruptie condusi de Doru Tulus

Aflat la Bruxelles, ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, ne-a declarat ca, ieri dimineata, Daniel Morar a cerut Ministerului Justitiei toata documentatia care a stat la baza Hotararii de Guvern privind statutul ju ridic al imobilului Postei Romane, in aceeasi zi in care i s-a adresat lui Traian Basescu. O cerere similara cu a lui Morar a fost facuta de Doru Tulus, in luna august, cand Ministerul Justitiei a transmis DNA aceasta documentatie

DNA l-a sesizat, ieri, pe presedintele Romaniei sa ceara urmarirea penala a ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, si a fostului ministru, Zsolt Nagy, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice. Dosarul, dupa cum v-ati dat seama, se refera la imobilul atribuit Postei Romane. Sa nu uitam ca si Varujan Vosganian si-a dat avizul favorabil, alaturi de Chiuariu, pe nota de fundamentare facuta de Nagy. Cu toate acestea, pentru ministrul economiei nu s-a cerut nimic. Interesant este ca Daniel Morar i-a cerut, ieri, ministrului justitiei, aflat la Bruxelles, documentatia privind nota de fundamentare a HG referitor la imobilul Postei Romåne. Deci, procurorii nici probe nu aveau in momentul cererii adresate lui Traian Basescu.

Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, l-a sesizat, ieri, pe Traian Basescu pentru a cere urmarirea penala a ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, precum si a fostului ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei (in perioada decembrie 2004 - iunie 2007), Zsolt Nagy, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Superceleritatea superprocurorilor
Dosarul are ca obiect controversata Hotarare de Guvern prin care s-ar fi atribuit un imobil Postei Romane, pentru ca, dupa cum afirma procurorii DNA, Chiuariu si Nagy ar fi facilitat „obtinerea unui avantaj patrimonial pentru altul“.
Intreresant este ca solicitarea procurorilor anticoruptie vine la scurt timp dupa ce DNA spunea ca doar se fac verificari fata de cei doi. Sa fi adunat procurorii lui Morar asa de multe probe in aceste cateva zile pentru a cere presedintelui urmarirea penala a celor doi ministri? Inseamna ca sunt profesionisti.

Au uitat de Varujan Vosganian
Mai este un amanunt, nu lipsit de importanta, in acest caz. Dupa cum stiti, procurorii anticoruptie au deschis, in septembrie 2006, un dosar privind achizitiile publice ale Postei Romane. Dupa luni de verificari, procurori lui Daniel Morar s-au uitat la televizor si au vazut ca Guvernul daduse o hotarare privind statutul juridic al imobilului din Calea Victoriei aflat in proprietatea Postei. Le-a trebuit televizor, desi sunt abonati la Monitorul Oficial. S-au uitat la televizor si au decis sa inceapa verificari fata de ministrul justitiei, care tocmai provocase si ceruse un control zguduitor al CSM al DNA, pentru ca avizase favorabil, alaturi de ministrul economiei, o nota de fundamentare, a fostului ministru Zsolt Nagy, cu privire la acel imobil. Nu am precizat degeaba ca si Varujan Vosganian si-a dat avizul, pentru ca, in solicitarea lui Daniel Morar adresata lui Traian Basescu, nu se regaseste numele ministrului economiei. De ce? Le-or mai trebui probe procurorilor.

Razbunare pe fata?
Sa nu uitam ca, in fapt, DNA i-a cerut lui Basescu anchetara unui membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii, recte Tudor Chiuariu, ai carui inspectori au gasit grave nereguli in activitatea procurorilor anticoruptie condusi de Doru Tulus. Este asta o razbunare pe fata sau un conflict de interese?

DNA cere anchetarea unui membru al CSM
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, ieri, pentru NewsIn, ca procurorii Doru Tulus si Daniel Morar se afla in conflict de interese in anchetarea lui Tudor Chiuariu, pentru ca ei fac obiectul unui control al CSM, Consiliu din care face parte si ministrul justitiei. „Atat Doru Tulus cat si Daniel Morar se afla in conflict de interese si nu ar avea nici dreptul moral nici dreptul legal sa se pronunte intr-un asemenea caz.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.