Gheorghe Constantin (foto), seful CCA, si Dan Petrescu "Fibra", responsabilul Compartimentului de analiza a etapei, s-au contrazis ieri chiar intr-o conferinta de presa cu privire la corectitudinea acordarii unui penalty pentru FC Vaslui in meciul cu
Gheorghe Constantin (foto), seful CCA, si Dan Petrescu "Fibra", responsabilul Compartimentului de analiza a etapei, s-au contrazis ieri chiar intr-o conferinta de presa cu privire la corectitudinea acordarii unui penalty pentru FC Vaslui in meciul cu Poli Stiinta Timisoara. "Consideram ca a procedat corect Corpodean, a fluierat fault in atac, dar si prima faza, in care a acordat penalty, poate usor, privind lucrurile dintr-un anumit punct de vedere. Dar, tinand cont ca, in final, cam in aceeasi situatie a luat decizie pentru cealalta echipa, consideram ca a fost echidistant cu ambele echipe", a spus Petrescu, contrazis imediat de Costica "Valcea". "Punctul de vedere al Comisiei nu este ca trebuia penalty. Este un penalty acordat usor. Probabil, din alt unghi filmat s-ar putea vedea...", moment in care Dan Petrescu si-a contrazis din nou seful a intervenit: "... este un unghi, din spatele portii in care se vede clar ca aparatorul il ataca, impinge adversarul din imprudenta". Dupa ce ca nu se consulta inainte de a iesi in public, pentru a avea un punct de vedere comun, membrii CCA nu se rusineaza sa minimalizeze unele erori mari de arbitraj, in functie de scorul final al partidelor respective. Au fost doua astfel de situatii, comentate de Dan Petrescu. "Singura greseala iesita din tipare este golul Iasiului, la 1-0 pentru Dinamo. A fost un ofsaid clar, o faza, dupa parerea noastra, destul de usoara pentru un arbitru de top. Este o greseala clara, dar care, din fericire, nu a influentat rezultatul pentru ca Dinamo a batut cu 5-2. Dar, in acel moment, cand s-a facut 1-1 s-a pus multa presiune, atat pe echipe, cat si pe arbitri si putea sa iasa destul de rau. Fiind scorul de 5-2 singura problema este a asistentului Meghesan, care nu are nici o scuza, pentru ca era plasat destul de bine, si trebuia sa semnalizeze ofsaid", trecand si mai usor peste un penalty gresit acordat la Otelul - Dacia Mioveni. "Ar mai fi, la Otelul cu Mioveni, penalty-ul la 3-0. A fost o simulare insa este o faza care, la 3-0, va dati seama ca nu mai are foarte mare importanta (n.r. - in acel moment scorul era 2-0). E adevarat, a fost o simulare. Am discutat si cu arbitrul, care recunoaste si el ca a fost putin mascat si s-a grabit", a afirmat Petrescu. Acesta a mai spus ca la analiza video a etapei au participat presedintele Mircea Sandu si directorul general Ionut Lupescu, ambii solicitand arbitrilor sa lase jocul mai liber. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.