Executivul a aprobat in sedinta de ieri programul calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European. Astfel, s-a stabilit ca 26 septembrie sa fie data limita atat pentru depunerea candid
Executivul a aprobat in sedinta de ieri programul calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European. Astfel, s-a stabilit ca 26 septembrie sa fie data limita atat pentru depunerea candidaturilor, cat si a cererilor de inscriere in lista electorala speciala a alegatorilor comunitari.
Formularea de contestatii privind inregistrarea sau respingerea candidaturilor se poate realiza pana la 10 octombrie. La data de 16 octombrie, Biroul Electoral Central declara ramanerea definitiva a candidaturilor. Pana la data de 18 octombrie, prefectii, presedintii consiliilor judetene, respectiv primarul general al municipiului Bucuresti vor trebui sa asigure sediile si dotarea birourilor electorale judetene si al municipiului Bucuresti. De asemenea, pana la 14 noiembrie, primarii, cu sprijinul prefectilor, vor asigura sediile birourilor electorale ale sectiilor de votare, dotarea si amenajarea corespunzatoare a acestora. Listele electorale permanente vor fi actualizate pana la 6 octombrie. Votarea se va desfasura in data de 25 noiembrie, intre orele 7.00 - 21.00. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.