In primele sase luni din 2007, am cheltuit pe echipamente periferice 82 de milioane de dolari. Potrivit unui raport IDC, in al doilea trimestru al anului piata a scazut cu aproximativ 40% fata de primul trimestru, la 32 de milioane de dolari, respect
In primele sase luni din 2007, am cheltuit pe echipamente periferice 82 de milioane de dolari. Potrivit unui raport IDC, in al doilea trimestru al anului piata a scazut cu aproximativ 40% fata de primul trimestru, la 32 de milioane de dolari, respectiv 120.000 unitati. Comparativ cu trimestrul al doilea din 2006, vanzarile de imprimante, copiatoare, multifunctionale au crescut peste 84%.

"Au existat mai multe motive pentru scaderea pietei: explozia vanzarilor in primele trei luni din 2007, lipsa unor proiecte majore in trimestrul al II-lea, precum si vara timpurie si neobisnuit de calda care a fortat potentialii cumparatori sa isi cheltuiasca economiile pe produse de sezon", a declarat Dana Samson, Research Analyst la IDC Romania. "Primii trei jucatori de pe piata, HP, Canon si Lexmark, si-au mentinut pozitiile de top, avand impreuna o cota de piata de 77% din unitati si 45% din valoare.


ECHIPAMENTE. Vanzarile de multifunctionale in perioada aprilie-iunie au crescut cu 137% fata de al doilea trimestru al anului trecut, reprezentand putin sub jumatate din volumul total. Dupa tehnologia de printare, vanzarile de echipamente monolaser au crescut cu 29%, reprezentand aproape o treime din piata, in timp ce vanzarile de echipamente laser color au crescut cu 63%, dar cota lor de piata a fost doar putin peste 2%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.