Presedintele Traian Basescu a confirmat ca s-a intalnit marti cu presedintele PSD, Mircea Geoana, dar nu a precizat ce a discutat cu acesta.

Basescu l-a primit miercuri dimineata la Cotroceni pe presedintele Islandei, dupa intalnire cei do
Presedintele Traian Basescu a confirmat ca s-a intalnit marti cu presedintele PSD, Mircea Geoana, dar nu a precizat ce a discutat cu acesta.

Basescu l-a primit miercuri dimineata la Cotroceni pe presedintele Islandei, dupa intalnire cei doi sefi de stat sustinand declaratii de presa.Basescu a fost intrebat daca s-a intalnit marti cu Mircea Geoana si daca a avut discutii cu liderii PD si ce a vorbit cu acestia.

Traian Basescu nu a dorit sa raspunda, precizand ca si-ar fi dorit ca intrebarea sa se refere la relatiile dintre Romania si Islanda, fiind vorba despre o conferinta de presa a celor doi sefi de stat. "Ati ratat ocazia de a adresa ultima intrebare unui sef de stat al Islandei", a mai spus Basescu, dupa care cei doi presedinti au plecat spre iesire. Conducandu-l pe seful statului islandez spre iesire, Basescu s-a intors spre jurnalistii prezenti la Cotroceni si a spus ca marti l-a primit pe Mircea Geoana. "Ca sa nu existe niciun dubiu, l-am primit ieri (marti - n.r.) pe Mircea Geoana", a spus Basescu, fara a preciza ce a discutat cu acesta.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a dezvaluit, marti spre miercuri noaptea, dupa o intalnire cu vicepresedintii partidului la Casa Doina, ca a avut in cursul zilei de marti o intalnire cu presedintele Traian Basescu. La randul sau, presedintele PD, Emil Boc, a anuntat, miercuri, ca liderii democrati au avut, inclusiv marti, o intalnire cu presedintele Traian Basescu, precizand ca acestia nu au participat la discutia sefului statului cu presedintele PSD, Mircea Geoana.

PSD are programata miercuri la pranz reuniunea Comitetului Executiv National al partidului, care urmeaza sa decida asupra oportunitatii si momentului depunerii motiunii de cenzura.


Intalnire informala a PSD la Hotel ConfortMembrii Comitetului Executiv National (CExN) al PSD se intrunesc, miercuri, la ora 12.00, la un hotel din Capitala, in cadrul unei intalniri informale, al carei scop este pregatirea sedintei CExN, anuntata pentru ora 14.00. In sedinta informala, care a inceput la ora transmiterii acestei stiri, la hotelul Confort din centrul Capitalei, participa vicepresedintii PSD si presedintii filialelor judetene ale partidului.

La aceasta intrunire pregatitoare a sedintei CExN se asteapta ca presedintele PSD, Mircea Geoana, sa le prezinte membrilor CExN rezultatele negocierilor derulate in perioada aceasta cu celelalte partide parlamentare, dar si cu seful statului.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a avut si marti spre miercuri noaptea o intalnire cu vicepresedintii, la Casa Doina. Dupa aceasta intalnire, Geoana a spus jurnalistilor ca a avut, in cursul zilei de marti, o intrevedere cu presedintele Traian Basescu, dar nu a dorit sa precizeze si care au fost concluziile acesteia. Geoana a mai spus ca PSD isi mentine decizia de a depune motiunea de cenzura, acest lucru urmand sa se imtample saptamana viitoare, luni.

La intalnirea de miercuri a membrilor CExN, de la hotel Confort, participa si presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, care a precizat ca va prezenta CExN mandatul dat de organizatie, respectiv acela de a solicita ca parlamentarii care nu semneaza sau nu voteaza motiunea de cenzura sa fie sanctionati, mergand pana la excluderea din partid.Unii dintre participantii la intalnirea de la hotel Confort au dat de inteles ca este posibil sa nu se mai deplaseze la Palatul Parlamentului, unde fusese anuntata initial sedinta CExN, pentru ora 14.00. La hotelul Confort a sosit si presedintele PSD, Mircea Geoana, care nu a dorit sa faca nicio declaratie, el limitandu-se la a spune ca a venit pentru a lua masa impreuna cu colegii de partid.


ILIESCU NU STIE NIMIC. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a venit, miercuri, la hotel Confort, , el precizand ca nu comenteaza intalnirea lui Mircea Geoana cu vicepresedintii de marti seara de la Casa Doina si ca nu stie nimic despre intalnirea Geoana-Basescu Intrebat ce parere are despre intrunirea in miez de noapte de la Casa Doina a presedintelui PSD, Mircea Geoana, cu vicepresedintii partidului, Iliescu a raspuns: "Nu zic nimic". Intrebat ce stie despre negocierile dintre Mircea Geoana si Traian Basescu, Iliescu a raspuns: "Ce sa zic, daca nu stiu nimic?".

Chestionat daca a fost invitat la intrunirea lui Mircea Geoana si vicepresedintii de la Casa Doina, Ion Iliescu a evitat raspunsul, el precizand doar atat: "Stiam ca vor sa se intalneasca, dar eu m-am retras mai devreme acasa".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.