Intr-un studiu dat publicitatii de BBDO Consulting, Real Madrid conduce in a€žclasamentul" celor mai bine cotate cluburi de pe batranul continent, campioana a€žla zi" in Spania fiind evaluata la peste un miliard de euro. Potrivit
Intr-un studiu dat publicitatii de BBDO Consulting, Real Madrid conduce in a€žclasamentul" celor mai bine cotate cluburi de pe batranul continent, campioana a€žla zi" in Spania fiind evaluata la peste un miliard de euro. Potrivit AFP, autorii studiului au luat in calcul nu doar rezultatele financiare ale a€žgranzilor" Europei, ci si palmaresul, si implicit cota de popularitate de care respectivele grupari se bucura in randul iubitorilor sportului cu balonul rotund. Primera Division domina ierarhia, cu 5 echipe (Real, Barca, Valencia, Sevilla si Villarreal), urmata de Premier League (Mancester United, Chelsea, Arsenal si Liverpool) si Erste Bundesliga (Bayern, Schalke 04, Stuttgart si Werder Bremen).  
a€žLISTA CELOR 25". Clasamentul, in alcatuirea BBDO, a plasat Realul din Madrid pe locul 1, cu o valoare estimata la 1,063 miliarde de euro, urmata de rivala din Catalunia, FC Barcelona (948 milioane euro,) si Manchester United (922 milioane). Urmatoarele 5 pozitii sunt ocupate de Chelsea (828 mil.), AC Milan (824 mil.), Bayern Munchen (727 mil.), Inter Milano (715 mil.) si Arsenal Londra (712 mil.). Ajax Amsterdam, scoasa de Slavia Praga de pe lista invitatilor la balul de toamna al Ligii Campionilor, ocupa locul 14 cu 368 de milioane de euro, in vreme ce VFB Stuttgart, echipa lui Ciprian Marica, a fost pretuita la a€ždoar" 288 de milioane (locul 19). O alta adversara a Stelei in grupa H, FC Sevilla, considerata de unii comentatori drept cea mai in forma echipa din Champions League in acest inceput de sezon, a fost cotata la 235 de milioane de euro (pozitia 23).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.