Adrian Nastase e troznit tocmai cand il critica pe Geoana, pentru ca duce PSD la voia PD. Seful DNA, Daniel Morar, ii cere presedintelui Basescu sa-i dea voie sa-l urmareasca penal. Imediat dupa ce Mircea Geoana afirmase ca din PSD se opun motiunii u
Adrian Nastase e troznit tocmai cand il critica pe Geoana, pentru ca duce PSD la voia PD. Seful DNA, Daniel Morar, ii cere presedintelui Basescu sa-i dea voie sa-l urmareasca penal. Imediat dupa ce Mircea Geoana afirmase ca din PSD se opun motiunii unii "cu dosarele grele".
Oricum, pe Adriean si Adrian ii uneste marmura. Ar putea constitui chiar grupul statuar al momentului. A reamintit-o insusi parlamentarul PD Marius Marinescu. El a invocat legatura celor doi Adrieni din vremea in care Nastase era premier si i-a dat marmura lui Videanu, ca dovada a faptului ca necolaborarea e o ipocrizie, deoarece PD a colaborat, colaboreaza si va colabora cu PSD. Colaborarea se conjuga in interese economice. Transpartinice, cum bine zice presedintele.
Afirmatia candida a colegului Marinescu l-a suparat rau pe Adriean. Asa de rau incat a pus mana pe telefon si l-a injurat de mama. Cu amenintari suplimentare, daca nu se potoleste. Ce sanctiune ar putea urma dupa mustrarea cu injuratura nu se stie, fiindca la probele fizice il bate Marinescu, e tare la bataie, cum a mai dovedit-o chiar prin Parlament. Cert e ca baietii grei din PD se cearta pe motiv de afaceri cu PSD. Spre furia presedintelui Basescu, care i-a convocat imediat si le-a dat ordin sa bage la loc gunoiul sub covor, ca se prinde prostul de alegator.
Sinceritati ca acelea ale senatorului Marinescu, el insusi colaborator cinstit, adica pe fata, cu PSD, strica imaginea neprihanita a PD, partidul salubritatii nationale. Nu degeaba s-a suparat Adriean. Dar motivul principal al supararii a fost nu grija pentru imaginea partidului din Modrogan, ci asocierea cu Adrian. Mai ales ca si-a facut-o cu mana lui, motiv pentru care si presedintele Traian il are la mana. Daca l-ar da pe mana DNA, lumea ar zice, asta da anticoruptie! Si ar uita ca mai intai a fost Flota.
Mai ales ca pentru Daniel Morar e mult mai simplu cu Adriean decat cu Adrian. Nu trebuie sa-i ceara voie oficial presedintelui. E suficient sa vorbeasca la telefon. Daca presedintele zice, arunca-l peste bord, Morar se executa. Numai ca imaginea unui primar general penal ar fi catastrofala pentru partidul prezidential. De aceea, nu trebuie sa apara dosarele grele cu lideri PD. Se apropie alegerile. Presedintele Basescu stie ca Videanu este marea vulnerabilitate a PD si calculeaza cum sa rezolve problema.
Daca Videanu candideaza pentru un nou mandat, adversarii primesc munitie gratis. Daca nu candideaza, munitia se suplimenteaza, pentru ca ar fi o declaratie de capitulare. Adversarii si-ar indrepta tinta catre noul candidat al PD, culpabilizat pentru pacatele lui Adriean si trimis in defensiva. Problema se complica avand in vedere faptul ca Videanu este al doilea om in PD. Ca presedinte executiv, el angajeaza partidul prin orice spune si face. Din aceasta perspectiva, Basescu nu poate risca sa-l compromita mai mult decat s-a compromis singur. Il poate, insa, obliga sa-si dea demisia. Si de la Primarie, si de la conducerea PD. Dupa care PD se poate delimita. Pentru a-l propulsa candidat general pe viceprimarul Razvan Murgeanu. Unul dintre oamenii capabili din PD. Daca nu singurul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.