Primaria Bacau a reusit performanta sa vanda 130 de apartamente contra unei sume cu care, in realitate, nu se pot achizitiona decat trei locuinte.

Lista celor peste o suta de proprietari care au scos din buzunar sume derizorii pentru locu
Primaria Bacau a reusit performanta sa vanda 130 de apartamente contra unei sume cu care, in realitate, nu se pot achizitiona decat trei locuinte.

Lista celor peste o suta de proprietari care au scos din buzunar sume derizorii pentru locuinte este secreta

Din iunie 2004 si pana in august 2007, primarul Bacaului a aprobat lunar instrainarea unuia sau mai multor apartamente. Afacerea a adus in conturile primariei doar 435.000 de lei. Suma nu ar ajunge nici macar pentru cumpararea a trei apartamente de pe piata libera. Cel mai ieftin apartament a fost vandut in august 2004 pentru numai 752 de lei, iar cel mai scump a ajuns la noul proprietar in luna aprilie a acestui an, contra sumei de 5.002 lei. In 2004, la preluarea mandatului de catre actualul executiv al Primariei Bacau, in patrimoniul administratiei locale erau inregistrate 393 de astfel de locuinte.
Atunci, Romeo Stavarache declara intr-o conferinta de presa ca vor fi verificate toate vanzarile efectuate de fostul primar Dumitru Sechelariu si ca pana la reevaluarea acestora vor fi sistate orice instrainari din patrimoniul bacauanilor. Vorbele e dilului sef nu au mai fost insa puse in practica. Pe lista pusa la dispozitie de primarie apar vanzari de apartamente in toate lunile mandatului sau. Recordul afacerilor imobiliare cu fondul locativ al municipiului a fost atins in decembrie 2006, cand au fost vandute nu mai putin de zece locuinte contra „fabuloasei” sume de 28.220 de lei.

Reprezentantii Primariei Bacau sustin ca au fost onorate toate cererile venite in acest sens. „Au fost in total 130 de cereri si toate au fost rezolvate. Ii asteptam si pe ceilalti chiriasi care vor sa cumpere apartamentele sa faca o solicitare la primarie, iar daca sunt indeplinite conditiile, acestea vor fi rezolvate“, a declarat Mihaela Grosu, purtatorul de cuvant al institutiei.
Ea sustine ca pretul acestor apartamente se calculeaza conform unor criterii stabilite prin decretul 61/1990, luandu-se in calcul suprafata locuibila, vechimea locuintei, etajul, finisajele, etc.

Solicitarea este verificata din punct de vedere juridic, dupa care se poate incheia imediat contractul de vanzare-cumparare, fara a mai fi necesara trecerea prin diverse comisii ori prin Consiliul local.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.