Ieri, pe continent, presiunea atmosferica era scazuta. Tot ansamblul va fi in deplasare catre tarile din extremitatea de rasarit, o deplasare, cel putin a partii sale inferioare, ce se va incetini la intalnirea Muntilor Carpati si a Muntilor Balcani.
Ieri, pe continent, presiunea atmosferica era scazuta. Tot ansamblul va fi in deplasare catre tarile din extremitatea de rasarit, o deplasare, cel putin a partii sale inferioare, ce se va incetini la intalnirea Muntilor Carpati si a Muntilor Balcani. Aerul rece, aflat in partea posterioara a acestui sistem frontal, va ocoli obstacolele muntoase si in tara noastra va ajunge si prin Campia Panonica inspre Banat, Crisana, Maramures si Transilvania; si pe cursul Dunarii, in Oltenia, si prin nordul Ucrainei in Moldova si de acolo in Muntenia si in Dobrogea. O uniformizare a regimului termic, spre valori scazute, va fi maine, in zona geografica a Romaniei. (meteorolog Romica Jurca).   BUCURESTI max. 29°C min. 10°C Azi (miercuri): Cerul variabil; la inceputul intervalului se va innora treptat, iar dupa-amiaza si noaptea vor fi averse si descarcari electrice. Maine (joi): Cerul va fi temporar noros si trecator vor mai fi conditii de ploaie. Maxima: 19°C, iar minima: 7°C. Poimaine (vineri): Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Maxima: 20°C, iar minima: 6°C.   Azi in tara Bacau 16°C, Baia Mare 18°C, Brasov 17°C, Buzau 25°C, Cluj-Napoca 17°C, Constanta 26°C, Craiova 24°C, Deva 20°C, Galati 23°C, Iasi 17°C, Miercurea-Ciuc 14°C, Oradea 18°C, Pitesti 24°C, Sibiu 17°C, Suceava 15°C, Targu-Mures 18°C, Timisoara 19°C La munte Azi (miercuri): Cerul va prezenta innorari accentuate in Meridionali si Orientali, unde vor fi averse, descarcari electrice si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi izolat 30-35 l/mp. Maine (joi): Cerul va fi variabil, cu innorari in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si de Curbura, unde local, mai ales ziua, va mai ploua. Poimaine (vineri): Cerul va fi variabil, cu unele innorari si numai izolat va ploua. Dimineata si noaptea, izolat se va produce ceata.   Drumetii - Pietroasa - Saritoarea Bohodei Durata: 4 h Lungime: 13 km Se pleaca din centrul comunei Pietroasa pe drumul forestier ce urmeaza in amonte de Crisul Pietros. In fata unei cariere mari, unde se afla confluenta dintre Aleu si Crisul Pietros, traseul nostru se angajeaza pe malul Aleului. In Poiana Aleului trece pe langa cantonul silvic, trece podul, si continua drumul pe malul drept. Imediat mai sus, cand drumul face o curba la dreapta, il parasim, pentru a urma valea Aleului. Trecem peste o culme, coboram usor, si dintr-o data ne apare in fata imensa cascada Saritoarea Bohodei. Inaltimea cascadei este de 80 m. Pe o poteca nemarcata se poate ajunge si in saua Bohodei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.