Patru romani, dintr-un grup de 32 de persoane, duse ilegal in Spania, la cules de masline si struguri, au fost dati disparuti, a anuntat consulul Romaniei la Sevilla, citat de Mediafax.

Romanii fusesera adusi in Spania, in apropiere de Sevilla, de o retea de trafincanti de persoane din Romania.Grupul plecase in Spania la 5 septembrie, iar sambata noapte 28 dintre romani au reusit sa fuga de pe plantatia pe care erau retinuti, ajungand la consulatul din Sevilla duminica la amiaza. Consulul roman a explicat ca, potrivit romanilor eliberati, cei patru ar fi fost mutati in alta parte, deoarece ar fi avut divergente puternice cu angajatorii si chiar ar fi fost batuti. Cei 27 de romani sunt deja in drum spre tara,  iar un altul a refuzat sa se intoarca, ramanand mai departe in Sevilla.

Consulul de la Seviila a mai declarat ca exista o serie de indicii in legatura cu locul in care s-ar putea afla cei patru romani disparuti, dar ancheta se desfasoara cu cea mai mare discretie, pentru a nu le periclita acestora situatia.

Pe de alta parte, jurnalistii de la cotidianul spaniol ABC spun ca ar fi vorbit cu romanii dati drept disparuti, iar acestia le-au spus ca nu vor sa se intoarca in tara, si au plecat spre Madrid.