"Am depus o cerere pentru obtinerea licentei de trading si asteptam obtinerea acesteia, dupa care urmeaza sa infiintam compania care va furniza energia", a spus Buhl.
Grupul german cauta din 2001 oportunitati de a intra pe piata energetica roma
"Am depus o cerere pentru obtinerea licentei de trading si asteptam obtinerea acesteia, dupa care urmeaza sa infiintam compania care va furniza energia", a spus Buhl.
Grupul german cauta din 2001 oportunitati de a intra pe piata energetica romaneasca, prioritatea fiind participarea la privatizarile din domeniul energetic. Astfel, reprezentantul RWE a anuntat ca grupul german isi mentine interesul in participare la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. "Noi dorim sa avem o participatie cat mai mare, daca ar fi posibil, sa fim chiar unicii parteneri ai Nuclearelectrica (n.r. - operatorul centralei de la Cernavoda). Insa acest lucru este foarte putin probabil, cel mai realist scenariu indicand patru-cinci investitori cu cate 10% fiecare", a explicat Buhl.
In aceeasi masura, RWE este interesata sa participe si in proiectul hidrocentralei Tarnita-Lapustesti. In legatura cu dorintele Guvernului de a infiinta o mega-companie, care sa reuneasca capacitatile de productie si distributie pe care le mai detine statul, reprezentantul RWE a spus ca se asteapta decizia Executivului. "Statul trebuie sa vada de unde va avea banii necesari investitiilor noii companii, iar noi vom cauta solutiile de a ne integra in noua structura detinuta de stat", a spus Buhl. Reprezentantii RWE au afirmat ca alternativa investitiilor de tip greenfield in producerea de energie in Romania va fi luata dupa ce se va clarifica situatia privatizarilor din domeniu. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.