Tarifele la cazare in hotelurile de pe litoral vor creste, in sezonul estival 2008, cu 2-5% fata de actualul sezon, fiind posibil sa atinga si 7% daca alimentele se vor scumpi. La Mangalia, a inceput, luni, Bursa de Turism Litoral in organizarea Fede
Tarifele la cazare in hotelurile de pe litoral vor creste, in sezonul estival 2008, cu 2-5% fata de actualul sezon, fiind posibil sa atinga si 7% daca alimentele se vor scumpi. La Mangalia, a inceput, luni, Bursa de Turism Litoral in organizarea Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).Presedintele FPTR, Daniel Vasilescu, a declarat intr-o conferinta de presa ca "majorarile pentru sezonul 2008 variaza intre 2 si 5 %, dar ele nu acopera nici macar inflatia". El a precizat ca, in ultimii doi ani, tarifele de cazare pe litoral nu au mai crescut, cu exceptia hotelurilor modernizate care au trecut de la o categorie la alta sau au aparut altele noi.La randul sau, directorul THR Marea Neagra, Lilica Stan, sustine ca majorarea reala este de 7% avand in vedere scumpirea inevitabila a alimentelor. De asemenea, secretarul general al FPTR, Dragos Raducanu, a declarat ca din prima zi a Bursei de Turism s-au vandut 35.000 de locuri pentru sudul litoralului, ceea ce inseamna 60% din capacitatea de cazare din aceasta zona. La Bursa de Turism Litoral desfasurata la Mangalia au participat in jur de 40 de unitati hoteliere si agentii de turism, in conditiile in care se miza pe prezenta a cel putin 200 de agenti economici din domeniu. Organizatorii au explicat insa ca la sfarsitul saptamanii in premiera la Mamaia si Neptun are loc o alta bursa organizata de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului-Litoral. Prezent la Bursa de Turism de la Mangalia, Nicolae Buzdun, consilierul personal al ministrului IMM-urilor, Turismului, Comertului si alte Profesii Liberale a subliniat ca sezonul estival 2007 a fost unul deosebit sub aspectul prezentei turistilor, al realizarilor financiare si al saltului calitativ. El a mentionat ca Guvernul va aproba, in sedinta de Guvern, Master Planul pentru Turismul pe Litoral. Acesta ar propune printre altele ca statiunile de pe litoral sa fie administrate pe structuri proprii de conducere, creandu-se astfel o autonomie organizatorica. El a tinut sa precizeze ca in perioada urmatoare turismul romanesc va intra intr-o competitie acerba, fiind obligat sa ridice standardele pentru atragerea de turisti straini.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.