La 25 septembrie va incepe in trei clinici din Bucuresti primul Program National de Evaluare, Consultanta si Asistenta Legala Specializata cu privire la malpraxis, destinat medicilor.

Acest program va fi lansat in contextul in care cadrele medicale sunt tot mai des acuzate de malpraxis. Scopul initiativei este acela de a-i informa pe medici despre Legea malpraxisului (art. 15 din Legea 95/2006). In plus, prin intermediul programului, medicilor li se vor sugera metodele prin care se pot proteja de malpraxis.

Prof. dr Eugen Popescu, medic primar medicina interna si reumatologie in cadrul Spitalului Clinic Sf. Maria, sustine ca principalele metode prin care un medic se poate apara de erori medicale sunt "o pregatire profesionala ireprosabila si respectarea normelor legale".

In cadrul programului este vizata, de asemenea, realizarea unui ghid care sa cuprinda atat informatii despre cum apare un caz de malpraxis, cat si diferentele intre malpraxisul real si perceptia generala a pacientilor despre aceasta notiune.