Motiune   Inainte de sedinta de astazi a Comitetului Executiv National, in care se va lua o hotarare in privinta motiunii de cenzura, social-democratii au izbutit, pe ultima suta de metri sa poarte noi negocieri. Potrivit unor surse din PSD,
Motiune   Inainte de sedinta de astazi a Comitetului Executiv National, in care se va lua o hotarare in privinta motiunii de cenzura, social-democratii au izbutit, pe ultima suta de metri sa poarte noi negocieri. Potrivit unor surse din PSD, lideri ai partidului, in frunte cu Mircea Geoana, ar fi avut ieri o intalnire cu presedintele Traian Basescu, dar si cu o delegatie a PD, in care s-ar fi discutat decizia pe care pesedistii urmeaza sa o ia astazi. Vicepresedinti ai PSD sustin ca au primit in cursul serii de ieri vesti despre discutiile cu seful statului si cu democratii, dar nu stiau exact care au fost rezultatele acestora. Ei fusesera atentionati, la Biroul Permanent National de dimineata, ca vor fi convocati in sedinta pentru a le fi comunicat rezultatul negocierilor, insa, in jurul orei 22.00, inca nu primisera nici un semn. Desi in cursul zilei unii pesedisti vorbeau si de negocieri cu PNL, acestea nu ar fi avut loc, sustin surse parlamentare. De altfel, liberalul Bogdan Olteanu a negat, intr-o declaratie pentru Rompres, o intalnire cu PSD. "Hotii striga hotul! Daca Blaga si Basescu vor sa se inteleaga cu PSD, sa o faca si sa o recunoasca. Lucrurile sunt simple: in aceasta seara, PSD se intalneste cu PD, si ar face bine sa spuna adevarul daca vor sa ajunga la o intelegere", a declarat Olteanu.   DECIZIA. La sedinta de ieri a Biroului Permanent National, pesedistii au validat textul final al motiunii de cenzura. Intitulata "1.000 de zile de haos. Sfarsitul guvernarii de dreapta", motiunea are in jur de 20 de pagini si vizeaza guvernarea din ultimii trei ani. "Prin aceasta motiune, PSD isi face datoria de partid responsabil de opozitie si exprima ingrijorarea majora a peste 90% dintre romani, sub ochii carora se nasc doua Romanii opuse si ireconciliabile: o Romanie a opulentei si dispretului social si o Romanie a saraciei umilitoare si a frustrarilor sociale de tot felul. (...) Daca nu vom pune capat guvernarii de dreapta, in cel mai scurt timp, prapastia dintre cele doua Romanii se va adanci", explica social-democratii in motiune necesitatea demersului lor. Cu toata fermitatea din textul documentului, momentul depunerii acestuia ramane inca o enigma, asteptandu-se ca la sedinta de astazi a Comitetului Executiv National sa se decida asupra oportunitatii acesteia, in conditiile in care parlamentari ai partidului, in frunte cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, s-au declarat impotriva, iar in partid a circulat chiar varianta renuntarii la motiune. Oficial insa, liderii PSD dau ca certa initierea acesteia. Purtatorul de cuvant Cristian Diaconescu (foto) declara ieri ca motiunea va fi depusa imediat dupa strangerea semnaturilor, ce ar urma sa se finalizeze "la sfarsitul acestei saptamani sau, cel mai tarziu, la inceputul saptamanii viitoare", in timp ce presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, sustinea ca este probabil ca motiunea sa fie depusa in cursul zilei de maine.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.