Consiliul Concurentei a autorizat achizitia unei participatii de 75% la retailerul de electronice si electrocasnice Domo de catre fondul de investitii Equest Investments Balkans (EIB), prin intermediul subsidiarei Lynx Property."In urma analizei noti
Consiliul Concurentei a autorizat achizitia unei participatii de 75% la retailerul de electronice si electrocasnice Domo de catre fondul de investitii Equest Investments Balkans (EIB), prin intermediul subsidiarei Lynx Property."In urma analizei notificarii concentrarii economice, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante", se arata intr-un comunicat al institutiei de control, dat ieri publicitatii.Equest, prin intermediul Lynx Property, si Domo au incheiat in luna iulie un acord pentru preluarea a 75% din actiunile retailerului de electronice si electrocasnice, restul de 25% urmand sa fie pastrat de actionarii fondatori ai companiei. Cele doua parti nu au dezvaluit valoarea tranzactiei.Domo, al doilea jucator pe piata romaneasca de retail dupa cifra de afaceri, a avut in 2006 vanzari de 121 milioane de euro. Reprezentantii companiei estimeaza pentru 2007 venituri de peste 180 milioane euro, datorita unei cresteri puternice a vanzarilor in prima parte a anului. Lantul de distribuitie de electrocasnice, electronice si produse IT&C include in prezent 114 magazine, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa mai fie deschise 11 magazine, potrivit oficialilor companiei. Reteaua Domo in Romania insumeaza peste 45.000 metri patrati si are peste 1.050 de angajati. Printre actionarii fondatori ai Domo se numara directorul general Lorand Szarvadi-Teglas, directorul pentru dezvoltare Zsuzsanna Szarvadi-Teglas, Ferenc Hegedus si directorul financiar Alexandru Mnohoghitnei. Lynx, controlat in proportie de 75% de EIB, va finanta tranzactia, probabil, prin contractarea de credite si prin vanzarea de titluri. Totodata, compania va incheia un acord cu actionarii fondatori ai Domo, care va include drepturi si obligatii privind preluarea pachetului de 25% din actiuni, in unele conditii, luand in calcul performantele financiare ale retailerului in 2007 si 2008.EIB este unul din cele mai importante fonduri de investitii pentru Europa de Sud-Est, concentrandu-se asupra unor sectoare precum retailul, serviciile financiare, dezvoltarea imobiliara si infrastructura.Compania este listata pe piata AIM, a Bursei din Londra, si la Bursa Irlandeza si detine participatii la 12 companii din regiune. La sfarsitul lunii martie 2007, EIB avea active nete de 310,3 milioane de euro.Equest este prezent in Romania si prin divizia de investitii imobiliare, care si-a trecut in portofoliu opt proprietati, cele mai importante achizitii fiind reprezentate de Moldova Mall din Iasi, parcul de retail Vitantis din Bucuresti sau parcul logistic Bucharest West.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.