Cotidianul publica miine povestea doctorului Alfred Sapse, omul care a promovat Gerovitalul printre americani inainte de ‘89.

Doctorul Alfred Sapse este cunoscut in prezent pentru ca a fost demascat de autoritatile sanitare din Romania drept un escroc ce incearca sa vindece maladii incurabile prin intermediul unor injectii in burta. La cei 81 de ani ai sai, Sapse a cunoscut insa si vremuri mai bune. In urma cu treizeci de ani era un adevarat erou national pentru ca se lupta cu birocratia americana pentru o afacere de miliarde: introducerea Gerovitalului in SUA. Se intilnea la Washington cu Nicolae Ceausescu, iar Eugen Barbu si Adriana Kiseleff scriau doua carti despre viata si „opera" sa in Statele Unite. „Sapse avea liber de la Elena Ceausescu.

Problema aprobarii Gerovitalului in SUA tinea de ambitia Elenei Ceausescu de a cistiga un Premiu Nobel", spune Voicu Zdrenghea, fost colonel la Directia Pasapoarte. Rind pe rind, Sapse a incercat sa vindece imbatrinirea, depresia, bolile legate de stres, SIDA si, mai nou, toate bolile incurabile.