Site-ul de licitatii online eBay.be a retras luni seara un anunt prin care Belgia era scoasa la vanzare, dupa ce 'pretul' ajunsese deja la 10 milioane de euro la ora 17.30, a indicat Peter Burin, purtator de cuvant al
Site-ul de licitatii online eBay.be a retras luni seara un anunt prin care Belgia era scoasa la vanzare, dupa ce 'pretul' ajunsese deja la 10 milioane de euro la ora 17.30, a indicat Peter Burin, purtator de cuvant al eBay, citat de agentia de presa Belga, relateaza AFP.

De la 15 septembrie, internautii puteau sa depuna o oferta de cumparare a Belgiei, 'un regat cu trei provincii'. Vanzatorul este un fost jurnalist, Gerrit Six. Pretul de pornire a fost de un euro, dupa 26 de oferte suma ajunsese la 10 milioane de euro.

In anunt, el a precizat ca Belgia poate fi cumparata ca stat intreg, lucru nererecomandat de vanzator. Cele trei regiuni ale tarii, Flandra, Bruxelles si Valonia, puteau fi cumparate si separat, insa cumparatorul trebuia sa tina cont ca 'datoria de stat este de 300 de milioane de euro'.

Prin acest anunt, Gerrit Six spera sa atraga un minim de atentie. 'Aceasta metoda functioneaza evident. Sunt in toate ziarele. 'Le Monde' a alergat dupa mine toata ziua pentru un interviu', a comentat el.

Potrivit purtatorului de cuvant al eBay, nu este prima data cand Belgia este scoasa la vanzare pe acest site.
'Insa atunci anuntul nu a fost postat de un belgian si nici nu era atat de amuzant. Noul anunt este provocator si destul de subtil', a estimat Peter Burin.

Anuntul a intervenit in cea de-a 100-a zi a crizei politice care zguduie Belgia.

Rompres


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.