Campionul mondial de Formula 1 a devenit tinta jurnalistilor din Anglia si Germania, tarile de origine ale echipei sale, McLaren-Mercedes, grupare amendata si depunctata de FIA pentru spionaj industrial impotriva Ferrari. Si daca in "Bild" este facut
Campionul mondial de Formula 1 a devenit tinta jurnalistilor din Anglia si Germania, tarile de origine ale echipei sale, McLaren-Mercedes, grupare amendata si depunctata de FIA pentru spionaj industrial impotriva Ferrari. Si daca in "Bild" este facut mincinos si santajist, in schimb, in "Daily Mirror" este acuzat ca a incercat sa cumpere cu 950 de euro loialitatea mecanicilor si a inginerilor impotriva colegului Lewis Hamilton!
Desi scandalul de spionaj industrial in care este implicata echipa McLaren-Mercedes pare sa se stinga, mai ales ca patronul Ron Dennis a anuntat ca este posibil sa nu faca apel la ultima decizie a FIA, atmosfera din anturajul gruparii germano-britanice este departe de a se fi calmat. Si asta, pentru ca FIA a dictat o sanctiune record impotriva McLaren-Mercedes, dar a evitat sa-i taxeze si pe principalii beneficiari ai actului de spionaj, pilotii Lewis Hamilton si Fernando Alonso, acordandu-le acestora o imunitate imorala. Iritati, jurnalistii din Anglia si Germania au declansat un atac furibund la adresa lui Fernando Alonso, cel care a facut dezvaluiri incendiare in afacerea de spionaj in schimbul imunitatii. Astfel, celebrul cotidian Bild il acuza, luni, pe iberic ca este santajist si mincinos. "Alonso: mincinos si santajist! Si apoi, drept recompensa, un alt titlu mondial?", titreaza Bild, precizand ca ibericul este mincinos deoarece de fiecare data cand a fost intrebat despre scandal a raspuns ca nu stie nimic, iar santajist pentru ca s-a folosit de informatiile secrete despre Ferrari. "Alonso s-a folosit de informatiile secrete pentru a santaja echipa cu scopul de a deveni liber de contract. Nu este un mod in care sa actioneze un campion. Alonso a dezonorat steaua noastra frumoasa de la Mercedes si toata Formula 1", concluzioneaza Bild. Tot luni, dar in Daily Mirror, apare o dezvaluire socanta despre Alonso, care le-ar fi oferit cate 650 de lire sterline mecanicilor de la McLaren-Mercedes pentru fiecare cursa in care-l va invinge pe Hamilton! Jurnalistii britanici mai noteaza ca patronul Ron Dennis ar fi fost cel care a blocat initiativa lipsita de fair-play a lui Alonso, care a incercat sa-l saboteze pe colegul sau, debutant in F1, si care, desi are un salariu de 50 de ori mai mic, se mentine in fruntea ierarhiei pilotilor, cu trei etape inaintea finalului de sezon.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.