Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va prelua de la Ministerul Economiei si Finantelor companiile miniere Cuprumin Abrud, Moldomin Moldova Noua, Minvest Deva, Baita Ştei, Remin Baia Mare si Minbucovina Vatra Dornei, au declara
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va prelua de la Ministerul Economiei si Finantelor companiile miniere Cuprumin Abrud, Moldomin Moldova Noua, Minvest Deva, Baita Ştei, Remin Baia Mare si Minbucovina Vatra Dornei, au declarat ieri surse oficiale, citate de Mediafax. "AVAS se va ocupa de administrarea, restructurarea, privatizarea si, dupa caz, lichidarea celor sase companii", au afirmat sursele citate. Potrivit surselor, AVAS se va substitui Ministerului Economiei pentru aplicarea strategiilor de restructurare, privatizare si atragerea de investitii.Pentru Cuprumin si Moldomin, Ministerul Economiei a incheiat in acest an contracte de cooperare cu un consortiu format din firmele Cuprom, Energomineral si Ipronef, care s-a angajat sa investeasca peste 240 milioane de euro, in urmatorii cinci ani. Din sectorul minier, Ministerul Economiei va mai avea in portofoliu doar companiile carbonifere Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Compania Nationala a Huilei, Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti si Compania Nationala a Uraniului Bucuresti. La inceputul anului, 41 de companii, printre care Petrom, Electrica, Distrigaz Sud, E.ON Gaz Romania, au fost transferate din portofoliul Ministerului Economiei la AVAS, prin comasarea prin absorbtie a Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, in baza unei ordonante de urgenta, care nu a fost aprobata de Parlament, pana in prezent. Lista nu cuprinde, insa, nicio companie miniera.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.