Majoritatea emitentilor BVB au inregistrat scaderi  Evolutia pietei de capital de saptamana trecuta a fost una in general descendenta, lichiditatea mentinandu-se la un nivel scazut, apreciaza analistii Prime Tranzaction.Valoarea totala a tranzac
Majoritatea emitentilor BVB au inregistrat scaderi Evolutia pietei de capital de saptamana trecuta a fost una in general descendenta, lichiditatea mentinandu-se la un nivel scazut, apreciaza analistii Prime Tranzaction.Valoarea totala a tranzactiilor la Bursa de Valori Bucuresti de saptamana trecuta s-a ridicat la suma de 142,74 milioane lei (42,50 milioane euro), in crestere fata de saptamana anterioara, cu o medie zilnica de aproximativ 28,55 milioane euro. Capitalizarea pietei a scazut cu peste 1,58%, pana la 89,08 miliarde lei.In segmentul Societatilor de Investitii Financiare, evolutia a fost inviorata de stirea conform careia banca austriaca Erste urmeaza sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti in luna decembrie a anului curent prin metoda "passporting" (fara necesitatea publicarii unui prospect si fara majorare de capital social).Totusi, volumele de tranzactionare ale SIF au fost la un nivel scazut, desi patru dintre ele se regasesc in topul lichiditatii de saptamana trecuta.SIF Muntenia si SIF Transilvania au inchis in crestere: SIF4 cu 1,63%, la cotatia de 2,53 lei, iar SIF3 a crescut cu 0,42%, la 2,40 lei pe actiune. Celelalte titluri financiare au incheiat saptamana cu randamente negative de pana la 2,36%. SIF Oltenia a ocupat locul al doilea in clasamentul lichiditatii, cu o valoare tranzactionata de 17,56 milioane lei, reprezentand 15,06% din rulajul total al pietei.In segmentul bancar, titlurile Bancii Transilvania au acumulat cel mai ridicat rulaj la nivelul pietei in suma de 21,36 milioane lei. TLV au inchis saptamana in scadere sub pragul de 0,9000 lei pe actiune, cu mai mult de 3 procente. Tot in scadere au inchis si actiunile BRD si Banca Carpatica, cu pana la 2%. Aceste deprecieri indica o retinere a investitorilor cauzata de criza din sistemul bancar international, care ar putea afecta si sistemul romanesc, au mai explicat specialistii Prime Tranzaction.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.