PUNCTUL PE EI
Meciul dintre Steaua si Rapid a avut darul de a sparge monotonia unui campionat anost, in care apele curg spre un sens previzibil. Interesul cu care am asteptat prima confruntare de orgoliu a acestui sezon nu privea nicicum rezulta
PUNCTUL PE EI
Meciul dintre Steaua si Rapid a avut darul de a sparge monotonia unui campionat anost, in care apele curg spre un sens previzibil. Interesul cu care am asteptat prima confruntare de orgoliu a acestui sezon nu privea nicicum rezultatul. Pentru ca cifrele clasamentului, cel putin in partea sa superioara, sunt inca prea subrede pentru a aconta deja verdicte. Stiam insa ca in astfel de situatii echipele accepta examenul total. In consecinta, am vrut mai degraba sa aflu daca ne putem permite sa pariem pe stelisti si pe rapidisti in traseul lor european.

Dupa meciul de final al etapei putem spune, ca in jocurile copilariei, ca urma scapa turma. Testul Steaua - Rapid a  fost unul satisfacator. S-a plusat in calificativul intalnirii prin ritm, incrancenare sportiva, realizari personale si de grup, atat in constructie, cat si in anihilarea adversarului. Au remizat echipele in teren, au remizat Bergodi si Hagi in sahul strategiilor propuse pentru acest joc. Un moment amuzant a fost generat de agitatia draceasca a celor doi, care pareau ca urmeaza regia inotului sincron. Mazilu si Cesinha i-au oferit lui Zapata prilejul sa-si justifice salariul. De cealalta parte, Dani Coman a facut inutila stradania lui Dica de a iesi din nou in evidenta. Fotbalisti care si-au permis sa doarma pe ei chiar si la nationala s-au reconfirmat la aceasta confruntare. Chiar daca a lipsit deliciul golului, meciul ne-a tinut cu sufletul la gura, deoarece s-a facut echilibristica pe muchie de cutit, la fiecare faza balanta putand fi inclinata in favoarea vreuneia dintre echipe. Comentariile care depasesc realitatea din teren au ca suport doar subiectivismul, pricina sau, eventual, interese dincolo de granitele competitiei.

Nota mare merita si arbitrul intalnirii. Marian Deaconu a rezistat cu brio tensiunii meciului si, lucru mai putin obisnuit in peisajul fotbalului nostru, nici una dintre parti nu a formulat reprosuri la prestatia sa. Chiar si carcotasul Zotta s-a rezumat la a spune: "Poate ca au fost ceva probleme, dar neesentiale". Neesentiala este observatia giulesteanului, care nu face impresie buna cand vorbeste inaintea lui Nae Manea.

Nu ne prefacem ca n-am fi observat iesirile in decor ale intovarasitilor Gigi Becali si George Copos, inainte si dupa meci. Nu trecem cu vederea neintentionat scandalurile provocate de derbedeii care se pretind suporteri. Amanam insa subiectele murdare pe altadata, pentru ca nu vrem sa stricam povestile de care nu avem parte prea des.   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.