Producatorul independent de jocuri a avut anul trecut o cifra de afaceri de 31,62 milioane lei, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului 2005, cand a raportat 20,5 milioane lei, potrivit Ministerului de Finante, a informat NewsIn. Ubisoft
Producatorul independent de jocuri a avut anul trecut o cifra de afaceri de 31,62 milioane lei, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului 2005, cand a raportat 20,5 milioane lei, potrivit Ministerului de Finante, a informat NewsIn. Ubisoft Romania a raportat pentru anul trecut un profit net de circa un milion lei, in crestere cu 73% fata de 2005, cand a avut un profit net de 577.000 lei.Romania este, alaturi de Canada si de China, una dintre tarile in care Ubisoft si-a stabilit cele mai importante studiouri, datorita "competentei si pregatirii angajatilor din aceste state si avantajelor fiscale ale unei structuri de costuri mai mici", se arata pe site-ul companiei. Ubisoft distribuie jocuri in peste 50 de tari si are birouri in 21 dintre ele, iar sediul global este localizat la Paris.Compania urmareste sa obtina la nivel mondial vanzari de aproximativ 800 de milioane de euro si un raport al profitului de operare la venituri de cel putin 8%, deoarece vanzarile jocurilor de noua generatie cresc intr-un ritm alert. Compania Ubisoft se dezvolta mai ales pe piata jocurilor accesibile, care va reprezenta 20% din veniturile in 2007/2008, fata de 10% cat a reprezentat anul precedent. Ubisoft este singurul mare producator si editor de jocuri video pentru calculatoare si console prezent in Romania, fiind un jucator important si pe piata de distributie a jocurilor video cu o cota de 25%, in conditiile in care distribuie exclusiv jocuri publicate de Ubisoft.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.