Comentariul specialistuluiDeasupra Europei Nordice si de Nord-Est, formatiunile noroase vor persista, iar cele din vest se vor extinde spre centru, dar si catre bazinul central-nordic al Marii Mediterane. Prefrontal, temperatura aerului va creste;
Comentariul specialistuluiDeasupra Europei Nordice si de Nord-Est, formatiunile noroase vor persista, iar cele din vest se vor extinde spre centru, dar si catre bazinul central-nordic al Marii Mediterane. Prefrontal, temperatura aerului va creste; postfrontal, va scadea si o data cu scaderea se va intensifica si vantul, desi intensificari de scurta durata pot fi si in timpul averselor, insotite de descarcari electrice. In acest context, in primele trei zile ale acestei saptamanii, in toata Peninsula Balcanica si in extremitatea de est a Europei, chiar si in cea mai mare parte a tarii noastre, va fi o vreme de vara, iar dupa aceea una de toamna tarzie, existand posibilitatea ca la munte sa fie lapovita si ninsoare.
meteorolog Romica Jurca


Bucurestimax. 30°C a— min. 11°C
a— Azi (marti): Vremea va fi frumoasa si calda, cu cerul variabil, mai mult senin ziua.

a— Maine (miercuri): Cerul variabil, se va innora treptat incepand din cursul dupa-amiezii, iar seara si noaptea temporar va ploua. Maxima: 30°C, iar minima: 14°C.

a— Poimaine (joi): Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. Maxima: 19°C, iar minima: 10°C.


Azi in taraBacau 28°C a— Baia Mare 27°C a— Brasov 25°C a— Buzau 29°C a— Cluj-Napoca 27°C a— Constanta 24°C a— Craiova 28°C a— Deva 29°C a— Galati 28°C a— Iasi 27°C a— Miercurea-Ciuc 23°C a— Oradea 28°C a— Pitesti 29°C a— Sibiu 28°C a— Suceava 23°C a— Targu-Mures 28°C a— Timisoara 29°C


La muntea— Azi (marti): Cerul va fi variabil, dar se va innora treptat in Occidentali,
unde in cursul noptii vor fi averse si descarcari electrice.

a— Maine (miercuri): Vor fi innorari, averse si descarcari electrice in Occidentali si in nordul Orientalilor, iar dupa-amiaza si noaptea, local si in restul zonei montane.

a— Poimaine (joi): Cerul va fi variabil in Occidentali si mai mult noros in rest si indeosebi ziua, pe arii relativ extinse va ploua. La peste 1.800 m altitudine, vor fi ninsori.


Drumetii: Cantonul Padis - Pestera sura Boghii
a— Durata: 1,5 h a— Lungime: 2 km
Traseul porneste de la Cabana Padis (impreuna cu banda rosie si crucea albastra) pe drumul forestier, traverseaza un parau, trece pe langa un ponor si duce la cantonul silvic Padis. In dreapta cantonului se afla un izvor, singura posibilitate de aprovizionare cu apa. De aici urca prin padure pana la o sa, de unde se vede o priveliste spre bazinul Vaii Boga. De aici incepe sa coboare pana la Pietrele Boghii, pereti verticali de cateve sute de metri. La stanga se vede un perete, la baza caruia se afla Pestera Sura cu o lungime de 212 m. Intrarea da intr-o sala mare cu mult noroi, care se continua cu un culoar ascendent, care se termina intr-o sala cu un horn inalt.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.