Peste 250.000 de agenti de marketing si 17 administratori autorizati “se bat” sa atraga contributiile a aproape 4 milioane de tineri angajati.

Astazi se da startul campaniei de aderare a tinerilor de pana la 35 de ani la fond
Peste 250.000 de agenti de marketing si 17 administratori autorizati “se bat” sa atraga contributiile a aproape 4 milioane de tineri angajati.

Astazi se da startul campaniei de aderare a tinerilor de pana la 35 de ani la fondurile de pensii obligatorii (pilonul II), administrate privat, dar nu sub cele mai bune auspicii. Sindicatele contesta vehement decizia Guvernului de a nu accepta amanarea cu o luna a lansarii pilonului II. Acestea se plang ca salariatii nu sunt inca informati, confunda pensia obligatorie cu pensia facultativa si nu cunosc inca avantajele si dezavantajele sistemului.
Daca pana acum a respins orice fel de amanare, Guvernul pare sa ezite pe ultima suta de metri. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, ca nu agreeaza ideea unei amanari a datei de lansare a pensiilor private obligatorii, dar nu exclude aceasta posibilitate in cazul in care se va dovedi ca sistemul nu este pregatit. Totusi, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea, sustine ca o alta amanare este practic imposibila si ca odata cu startul campaniei de aderare la fondur ile de pensii private obligatorii va fi lansata si campania de informare cu privire la acestea. „Exista patru luni la dispozitie pentru toata lumea sa se informeze si sa adere la fondurile respective. E timp suficient sa facem in continuare, ca si pana acum, o informare“, a spus Oancea.

“Victimele noului sistem de pensii vor fi tot pensionarii”
Sindicalistii de la Cartel Alfa sustin ca introducerea „pripita“ a pilonului II de pensii are un singur scop: profitul anumitor companii pe spatele contribuabililor. Acestia spun ca obligarea angajatilor sa intre in acest sistem nu face decat sa le asigure o pensie mai mica decat daca ar ramane in sistemul pensiei de stat. „Directionarea unui procent important din contributia la fondul public de pensii catre fondurile private va duce la diminuare fondului public (si sigur) de pensii si, implicit, la scaderea drastica a pensiilor publice. Victime ale acestor lacune ale legii vor fi atat generatiile imediat urmatoare de pensionari, (...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.