Investitiile straine directe, in scadere Investitiile straine directe au ajuns la 3,473 miliarde euro in primele sapte luni ale anului, in scadere cu 13,2% fata de perioada echivalenta a anului trecut, acoperind 38,7% din deficitul de cont curent din intervalul ianuarie-iulie al acestui an, arata datele bancii centrale. Gradul de acoperire al deficitului contului curent prin investitii straine directe a urcat usor in iulie pana la 38,7%, de la 38% in primele sase luni ale anului. Investitiile straine directe ajunsesera la 2,965 miliarde euro in primul semestru al anului 2007. (NewsIn) Credite restante de peste 536 milioane euro Valoarea creditelor restante ale populatiei si agentilor economici se ridica la 536,604 milioane lei, la sfarsitul lunii iulie, fata de 496,595 milioane lei, la finele lunii precedente, potrivit statisticii Comportamentului financiar al populatiei si agentilor economici, publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Peste­ 30,22 la suta din totalul restantelor se inregistreaza in Bucuresti, care detine primul loc la nivelul intregii tari, cu credite restante in valoare de 162,18 milioane lei. (Rompres) Semanatoarea va produce 300 de tractoare Compania Rombel Traktor, controlata de firmele romanesti Semanatoarea, MYO-O si MTZ din Belarus, lucreaza in prezent la primele 25 de tractoare, urmand ca pana la sfarsitul anului sa livreze pe piata 300 de unitati, a declarat Andrei Mihailov, director de marketing al MYO-O. "Tractoarele au o putere de 85 de cai si vor fi vandute cu circa 16.000 de euro. Primele 25 de tractoare, la care se lucreaza in prezent, vor fi scoase pe piata pana la sfarsitul lunii septembrie", a spus Mihailov. (Mediafax)

Billa va deschide inca patru magazine Billa Romania, divizie a grupului german de retail Rewe, va continua planurile de expansiune pe piata romaneasca, prin inaugurarea a patru magazine noi, pana la sfarsitul acestui an, a declarat directorul executiv al companiei, Marcel Haraszti. "Pana la sfarsitul anului vom mai deschide circa patru magazine noi. Anul viitor, in schimb, intentionam sa inauguram 10 magazine noi. Printre orasele vizate se numara Bucuresti, Slatina, Cluj, Sibiu si altele", a explicat Harazti. (NewsIn)

Buget de salarii suplimentat la Transporturi Sumele bugetare alocate companiilor Ministerului Transporturilor (MT) pentru cheltuielile cu salarii au fost majorate cu pana la 12%, pe fondul suplimentarii numarului de angajati sau a unui castig mediu lunar mai mare, o crestere fiind operata si la fondul de salarii rezervat directorilor unor unitati. Veniturile si cheltuielile totale estimate pentru 2007 de aceste companii, aflate sub autoritatea ministerului, au fost revizuite in crestere sau in scadere, prin rectificarea bugetelor stabilite la inceputul anului. (Mediafax)