Omul de afaceri se va ocupa de dezvoltarea lantului de restaurante din Chisinau.

Fostul tenisman Ilie Nastase a obtinut licenta de dezvoltare a lantului de restaurante McDonald’s din Chisinau, a anuntat compania. Mai precis, omul de afaceri roman a preluat restaurantele din capitala Republicii Moldova, precum si toate investitiile McDonald’s din aceasta tara. Valoarea investitiei nu a fost facuta publica. Surse din piata sustin insa ca Nastase a facut recent, in acest scop, un imprumut in valoare de circa un milion de euro. „Cumpararea magazinelor este mai mult o investitie sentimentala pentru mine, intrucit mama mea e de acolo" (din Republica Moldova - n.r.), a declarat Nastase pentru MEDIAFAX.

In ceea ce priveste planurile de dezvoltare a McDonald’s pe care le are fostul tenisman, Nastase sustine ca de acest aspect se va ocupa partenerul sau din Moldova, care cunoaste mult mai bine piata de acolo. Este vorba de Ghenadie Sanduta, directorul de operatiuni pentru McDonald’s Moldova. „Sint mindru sa devin francizer McDonald’s si sa dezvolt aceasta renumita marca si oamenii acesteia din Moldova. Sint hotarit sa stimulez dezvoltarea oportunitatilor pentru marca McDonald’s in Moldova", a mai spus Nastase in comunicat. La rindul sau, presedintele McDonald’s Europa, Denis Hennequin, a declarat ca „noii francizati LD (licenta de dezvoltare - n.r.) reprezinta o reflectare a strategiei noastre cheie la nivel european privind pastrarea relevantei locale pe masura ce acestia vor intelege piata, oamenii si oportunitatile".

Momentan, in Moldova exista doar trei restaurante McDonald’s, toate in Chisinau, unde sint angajate circa 180 de persoane si sint serviti 1,5 milioane de clienti pe an. Primul restaurant McDonald’s a fost deschis in aprilie 1998. La nivel mondial, McDonald’s este principalul vinzator cu amanuntul din domeniul serviciilor de alimentatie, cu peste 30.000 de restaurante in peste 100 de state. Peste 70% dintre restaurantele McDonald’s sint detinute si operate de antreprenori locali. Grupul american a intrat pe piata romaneasca in 1995 si detine in prezent circa 50 de restaurante.