IBM a organizat in Romania pe data de 13 septembrie "IBM SOA Architect Summit", un eveniment care a explicat pe larg Arhitectura Orientata spre Servicii (SOA), una dintre abordarile-cheie pentru a construi flexibilitate unei companii. Investitiile pe
IBM a organizat in Romania pe data de 13 septembrie "IBM SOA Architect Summit", un eveniment care a explicat pe larg Arhitectura Orientata spre Servicii (SOA), una dintre abordarile-cheie pentru a construi flexibilitate unei companii. Investitiile pe care companiile le fac in implementare SOA se justifica prin diminuarea costurilor, dar si prin imbunatatirea proceselor de afaceri privid flexibilitatea si inovatia. Printre principalele beneficii oferite de SOA, remarcate de clienti sunt: reducerea costurilor, flexibilitate crescuta, reducerea riscurilor si cresterea profitului.Utilizarea IBM SOA nu implica schimbari radicale la nivelul de organizatie, ci dezvoltarea unei strategii care sa determine: implementarea valorilor SOA intr-o arhitectura de tip enterprise, refolosirea aplicatiilor existente in procesele de afaceri bazate pe conceptul SOA, proiectarea arhitecturilor SOA in functie de afacere si utilizarea informatiilor si datelor in cadrul arhitecturilor SOA.Cu ajutorul Arhitecturii Orientate spre Servicii, cerintele de care are nevoie o afacere se pot transpune mult mai usor in programe IT.Tehnologia SOA este folosita cu succes in lumea intreaga pentru a usura activitatile companiilor furnizoare de electricitate, celor care ofera posibilitatea de a comanda online, celor de resurse umane care fac recrutari online si multe altele. Cel mai bun exemplu a fost cel oferit de Bill Hassell, director al Worldwide WebShpere Technical Sales, al unei companii furnizoare de electricitate din Texas care prin adaptarea SOA la cerintelor sale a reusit sa proceseze pana la 50.000 de cereri ale clientilor pe zi, fata de 4.000 de cereri inaintea instalarii noului sistem bazat pe tehnologia SOA. Una din cheile spre succes ale acestei noi tehnologii a fost ca 30% din noul proiect era bazat pe planificare si pe arhitectura.Intr-un studiu publicat de compania de cercetare de piata Gartener din Statele Unite ale Americii se arata ca SOA va fi utilizata in mai mult de 50% din noile aplicatii operationale si procesele proiectate pentru afaceri in anul 2007 si in mai mult de 80% din astfel de programe pana in 2010.IBM este lider in domeniul arhitecturilor orientate spre servicii. Solutiile IBM SOA creeaza un mediu IT flexibil si interactiv ce ofera suport cerintelor diverse de afaceri. IBM investeste 1 miliard de dolari anual in Arhitectura Orientata spre Servicii, avand peste 12.000 de consultanti calificati SOA, strategi si specialisti IT si peste 1 milion de dezvoltatori SOA inregistrati care folosesc platforma SOA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.