Romania a ratat calificarea in prima liga de baschet dupa infringerea cu 61-111.

In timp ce marile forte ale Europei baschetbalistice se bateau pentru medalii la Madrid, nationala masculina a Romaniei spera sa intre in prima grupa valo
Romania a ratat calificarea in prima liga de baschet dupa infringerea cu 61-111.

In timp ce marile forte ale Europei baschetbalistice se bateau pentru medalii la Madrid, nationala masculina a Romaniei spera sa intre in prima grupa valorica, dupa victoria, la meciul de baraj, cu 83-76 in fata Finlandei. Succesul de la Tg.-Mures a fost insa insuficient, reprezentativa tricolora pierzind returul cu 61-111. Punctele Romaniei au fost marcate de Stanescu - 20, Burlacu - 11, Popescu - 8, Kabengele - 6, Helcioiu, Mocanu, Isleam, Nicoara - cite 3, Sziarto si Lapuste - cite doua. Principalul marcator al finlandezilor a fost Virtanen, cu 23 de reusite. Ultima oara cind reprezentativa Romaniei a jucat la acel nivel a fost la CE din 1987, in urma cu 20 de ani, cind a ocupat locul 12, retrogradind in Divizia B valorica.

La Europene, Spania si Rusia si-au disputat aseara medaliile de aur, dupa ce simbata prima a trecut greu de Germania, in timp ce vecinii din Est au invins Lituania in semifinale. (V.D.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.