Beneficiara deciziei FIA de a-i retrage toate punctele rivalei McLaren-Mercedes, echipa Ferrari a devenit campioana mondiala la constructori dupa ce pilotii sai, Kimi Raikkonen si Felipe Massa, au realizat dubla in Marele Premiu al Belgiei, desfasura
Beneficiara deciziei FIA de a-i retrage toate punctele rivalei McLaren-Mercedes, echipa Ferrari a devenit campioana mondiala la constructori dupa ce pilotii sai, Kimi Raikkonen si Felipe Massa, au realizat dubla in Marele Premiu al Belgiei, desfasurat, ieri, pe circuitul de la Spa-Franchorchamps, ocupand primele doua pozitii. Astfel, cu trei etape inainte de finalul sezonului mondial de Formula 1, Ferrari si-a asigurat cel de-al 15-lea trofeu mondial, detasandu-se la 161 de puncte fata cele 90 de puncte acumulate de ocupanta locului secund, BMW-Sauber. De altfel, Marele Premiu al Belgiei a fost dominat autoritar de Raikkonen si Massa, singurele momente de spectaculozitate fiind asigurate inca de la start de duelul dintre Alonso si Hamilton. Plecat de pe locul patru, liderul la zi al topului pilotilor, Hamilton, l-a atacat pe colegul sau iberic, dar campionul mondial en-titre a rezistat si, cu o manevra la limita regulamentului, l-a "ajutat pe rivalul sau sa iasa in decor pentru a evita un acrosaj. In urma rezultatelor de la Spa, Alonso a mai recuperat un punct din cele trei care-l desparteau de Hamilton, in vreme ce Raikkonen s-a apropiat la 13 puncte de lider. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.