Prezenta la "lansarea" celor patru tramvaie care reprezinta institutii in cadrul proiectului "Spatiul public Bucuresti", sotia presedintelui PSD s-a suit in vehiculul gresit.



Weekend-ul trecut au luat startul mai multe pr
Prezenta la "lansarea" celor patru tramvaie care reprezinta institutii in cadrul proiectului "Spatiul public Bucuresti", sotia presedintelui PSD s-a suit in vehiculul gresit.



Weekend-ul trecut au luat startul mai multe proiecte din cadrul "Spatiului public Bucuresti/Public Art", curatoriat de Marius Babias si Sabine Hentzsch, care isi propune, timp de o luna, sa creeze o platforma dedicata explorarii relatiei dintre arta din spatiul public si contextul social si politic. Tot simbata, artistul Daniel Knorr si-a pus in functiune cele patru tramvaie, care se vor afla la dispozitia bucurestenilor pina pe 15 octombrie. Fiecare dintre vehicule intruchipeaza cite o institutie: Crucea Rosie, Biserica Ortodoxa Romina (BOR), Armata si Politia.

Simbata, la orele 19.00, Mihaela Geoana (foto stinga), presedinta Crucii Rosii Rominia, se afla, alaturi de un coleg de institutie si fetita acestuia, in statia de tramvai de la Gara de Nord. Numai ca, la acea ora, au plecat de acolo doar tramvaiele BOR si acela al Armatei, cel al Crucii Rosii intrind pe traseu abia un ceas mai tirziu, pe linia care ajunge in cartierul Rahova. Putini dintre calatorii ce asteptau in statia de la Gara de Nord au indraznit sa calce pragul Bisericii "nomade". Au monopolizat zona invitatii proiectului si presa, insa adevarata insertie in spatiul public a reprezentat-o totusi Mihaela Geoana. Aceasta a dorit probabil sa inspecteze tramvaiul dedicat institutiei pe care o conduce. A urcat timid in cel al Bisericii Ortodoxe, dupa care, consiliata de colegul care o insotea, a coborit si a urmarit cum si "Armata" devenea, pentru a doua oara, a poporului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.