In prezent, in Parlamentul European exista 785 de reprezentanti, numarul lor urmand insa sa fie redus la 750 incepand cu mandatul 2009-2013. In cazul in care pana in 2009 nu se ia o decizie in Parlamentul European vor fi aplicate prevederile Tratatul
In prezent, in Parlamentul European exista 785 de reprezentanti, numarul lor urmand insa sa fie redus la 750 incepand cu mandatul 2009-2013. In cazul in care pana in 2009 nu se ia o decizie in Parlamentul European vor fi aplicate prevederile Tratatului de la Nisa (cu plafon maxim de 736 de locuri). In urma acestor modificari perfect justificate Romania ar urma sa primeasca 33 de locuri de eurodeputati, fata de 35 cate are in prezent.
Eurodeputatul Monica Iacob Ridzi s-a declarat insa "dezamagita de prestatia domnului Adrian Severin din pozitia de raportor. Consider ca fie nu a stiut sa-si foloseasca pozitia in interesul Romaniei, fie intra in categoria "europenilor cu papion", care in salile elegante de la Bruxelles uita de unde au plecat. Consider ca in Parlamentul European ne trebuie oameni pragmatici care sa stie sa negocieze cu reprezentantii celorlalte state membre in primul rand in interesul Romaniei".
In replica, Adrian Severin a declarat: "Este bine asadar ca doamna Ridzi sa se informeze serios inainte de a exprima opinii pe teme europene, cu atat mai mult in domenii complexe precum reforma institutionala a Uniunii Europene. Este vorba de o declaratie politicianista, o dezinformare absolut jenanta a opiniei publice de catre un deputat care e chemat sa reprezinte interesele romanilor in PE.
Doamna Ridzi da dovada fie de ignoranta, fie de o rea-credinta care nu poate ramane nesanctionata de romani si institutiile europene", a subliniat Severin. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.