A sunat clopotelul!   Peste 3 milioane si jumatate de elevi s-au intors ieri la scoala, dupa trei luni de vacanta. Pentru 23.000 de copii emotiile au fost si mai mari daca tinem cont de faptul ca a fost pentru prima oara cand au intrat in cl
A sunat clopotelul!   Peste 3 milioane si jumatate de elevi s-au intors ieri la scoala, dupa trei luni de vacanta. Pentru 23.000 de copii emotiile au fost si mai mari daca tinem cont de faptul ca a fost pentru prima oara cand au intrat in clase. O parte din ei - nu multi - au avut norocul sa gaseasca sali de clasa moderne, incalzite, dotate cu toate facilitatile, in timp ce altii vor invata din nou in unitati saracacioase, neavizate sanitar, printre schele si zugravi , sau chiar in corturi, montate in fata primariilor. Anul scolar incepe si in 2007 cu o treime din unitatile de invatamant neavizate sanitar, desi au existat bani de la Guvern.  Desi s-a nascut si a invatat la Suceava, ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, a mers la mai multe scoli din judetul Iasi. Ieri, la primele ore ale diminetii, ministrul s-a aflat in comuna Halaucesti (foto), unde a taiat panglica de inaugurare pentru locasul de invatamant din localitate. Adomnitei a declarat ca, in curand, scolile vor beneficia de o finantare suplimentara de 500 de milioane de lei, de la bugetul Ministerului Educatiei. "Am cunostinta de situatia reala a scolilor si stiu ce avem de facut in continuare. Vom aloca, prin Hotarare de Guvern, spre sfarsitul acestei luni si inceputul lui octombrie, 400 de milioane de lei pentru lucrarile de modernizare deja incepute si alte 100 de milioane de lei pentru lucrari noi", a declarat ministrul Cristian Adomnitei.  Sectorul 1, cel mai bine pregatit Din cele 266 de scoli din Bucuresti, unitatile de invatamant din Sectorul 1 au fost cel mai bine pregatite pentru noul an scolar. Pana la 14 septembrie au fost finalizate in proportie de 100% lucrarile de reparatii curente, amenajari curte si reabilitare bransamente. "Vreau sa-i asigur pe toti cetatenii Sectorului 1 ca la toate unitatile de invatamant aflate in administrarea Consiliului Local Sector 1 noul an scolar incepe in cele mai bune conditii", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Edilul-sef a fost prezent ieri la Scoala Generala nr. 177, la Gradinita nr. 115 si la Liceul I.L. Caragiale. Cu aceasta ocazie a fost organizata si ceremonia de inaugurare a Gradinitei nr.115, din Strada Coralilor nr.59, una dintre cele doua achizitionate in aceasta vara de Primaria Sectorului 1. De asemenea, a mai fost amenajata o gradinita in imobilul de pe Str. Nicolae Caramfil nr. 24, fiind create 300 de noi locuri in gradinitele din sector. Pentru achizitionarea imobilelor s-au cheltuit 8.500.000 lei de la bugetul local. (Alina Gavrila)  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.